Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle Ulu Cami'de tam 1376 yıl sonra Cuma namazı kılınmadı.

Diyarbakır ve Ülkemiz için bundan daha kara bir gün olabilir mi ? Yılların sesini kesemediği minarelerimizden esas sesleri kesiliyor. Diyarbakırın Türk milleti tarafından fethinden sonra çıkarılan etnik fitne sonucu marksist, Allah inancı olmayan bir örgüt tarafından Kürt kardeşlerimizi istismar eden  korku tehdit şantaj ve baskı ile otorite kuran PKK artık bakar körlere açılımcı barış severlere akillere tokat gibi vurarak gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.


Evet bölgede hedefleri bayrak indirmek ezan susturmaktır evet bayrağı indirmeyecek ezanı susturmayacak milyonlarca vatan evladı buna asla müsaade etmeyecektir. Asıl tokatı bundan sonra bekleyecek ve perişan olacaklardır.

İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Camii'nde, Diyarbakır'ın fethedilişinin üzerinden asırlar geçmesinin ardından ilk kez Cuma namazı kılınmadı.

CUMA NAMAZI KILINMADI

Sur'da 11 Aralık'ta Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyon sürüyor. Hava desteğiyle yürütülen operasyonlarda sık sık çatışma çıkarkenDiyarbakır'ın tarihi ilçesi Sur tanınmaz hale geldi. Öyle ki fethedildiğinden bu yana yani tam 1376 yıl sonra Ulu Cami'de Cuma namazı kılınmadı.

ULU CAMİ'NİN TARİHİ

Türk Milleti Bekliyor Ama Neyi! Türk Milleti Bekliyor Ama Neyi!

Diyarbakır'ın 639 yılında İslam dünyasının eline geçmesiyle şehrin en büyük kilisesi olan Mar Toma Kilisesi (Katedral) Ulu Camiye dönüştürüldü. Eserin kilise olarak kullanılmasından önce Pagan Dönemine ait putperest mekânı da olduğu biliniyor. Anadolu'nun en eski camilerinden biri olarak kabul edilen Ulu Cami, İslam dünyasının 5.Harem-i Şerifi (Mukaddes Mabet) olarak kabul ediliyor. Caminin dört ayrı cephesi de müslümanlığın dört ana mezhebine ayrılmıştır.

DİYARBAKIR YİNE KARIŞTI

Öte yandan, sabah saatlerinde HDP, DBP, DTK ve HDK'nın yaptığı ortak basın toplantısının ardından, aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık bir grup sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesi'ne yürümek istedi. Sloganlarla Ofis Ekinciler Caddesi'nde yürümek isteyen gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Editör: TE Bilisim