Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma
Türkiye'nin doğusu kara ve kışa teslim olurken, Antalya'da yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığının 24 derece civarında seyrettiği kentte insanlar güzel havanın tadını denize girerek çıkarıyor.

Antalya'nın ünlü plajı Konyaaltı, kent sakinlerinin ve şehir dışından gelenlerin uğrak mekanı oldu. Güneşli ve güzel havayı görenler soluğu sahilde aldı. Tatillerini Antalya'da geçiren yabancılar da güzel havanın tadını dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda çıkardı. Dünya liderlerini ağırlamaya hazırlanan turizm kentinde hava sıcaklığı 24 derece civarında oldu. Doğu illerinde kar ve kış şartları hakimken Antalya'da yazdan kalma bir gün yaşandı.

İstanbul'da yaşayan Burak Büyükbezci, küçük oğlu ve eşi ile birlikte denizin tadını çıkardı. Antalya'da doğup büyüdüğünü söyleyen Büyükbezci, "Bu zamanlarda çok denize girdim ama uzun zamandır İstanbul'da yaşıyorum. Bu fırsatı, havayı yakalamışken hem küçük oğlumu hem eşimi denize sokmak istedim. Havanın keyfini çıkarıyoruz. Memleketin 4 tarafında 4 mevsim görmek mümkün. Antalya da bunun en güzel örneği. Erzurum, Van, doğuda kar yağdı dün itibariyle, burada deniz sezonunu hala kapatmadık." diye konuştu.

Denize girenlerden Vahap Doğan da şunları söyledi: "Deniz çok güzel. Herkese tavsiye ederiz. Ben İstanbul'dan geliyorum. Orada denize girme imkanı yok. Onun için Antalya'yı tercih ettik, buraya geldik."

Doğan, memlekette kış mevsimi hakim olmasına rağmen Antalya'da günlük güneşlik bir gün geçirmeleri hakkında ise "Bunu devmalı görüyoruz. Onun için tercih ettik geldik. Güzel bir şey. Böyle güneşi bir yerde bulamazsın." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ölçümlerine göre Antalya'da bugün deniz suyu sıcaklığı 23 derece.

Editör: TE Bilisim