Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Srebrenica katliamının 20. yıldönümde Bosna-Hersek’e giden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, şimdi de oradan misafirleri ağırladı. İzmirli Boşnaklar, Dünya Boşnaklar Kongresi Sekreteri Edin Hacıfeyzoviç ve beraberindeki heyetle belediyenin evsahipliğindeki yemekte buluştu. Yakasına Dünya Boşnaklar Kongresi’nin, 20 yıl önce yaşanan acıları temsil eden rozeti takılan Başkan Atila, “Biz biriz, kardeşiz.” diyerek barış vurgusu yaptı.

Ege Üniversitesi Lokali’ndeki yemeğe Bornova Belediye Meclisi üyeleri, bürokratlar, İzmirli Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleriyle Başkan Atila ve eşi Hikmet Atila da katıldı. Kongre Sekreteri Hacıfeyzoviç ve aynı zamanda Bornova Belediye Meclisi Üyesi olan İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, Atila’ya ve belediyeye, Bosna-Hersek’te yaşanan sel felaketinin ardından hayata geçirilen "Selle Giden Umut Sevgiyle Yeşerecek" projesine verdiği destek ve misafirperverliği dolayısıyla teşekkür etti.

Misafirlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Olgun Atila ise, “Srebrenica katliamının 20. yıldönümde oradaydım. Yaşanan acıları daha iyi anladım. O katliamı unutmadık, unutturmayacağız.” dedi. Atatürk’ün, "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü hatırlatan Atila, Türk halkı olarak kardeşlik duyguları içerisinde, bütün dünyada barışın hakim olmasını istediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim