Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Afganistan İçişleri Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki Bağlan vilayetinin merkezi Pulihumri şehrinde düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı. Bakanlık açıklamada, saldırıda ölen Pulihumri Vilayet Meclisi Başkanı Muhammed Resul Mohseni ve diğer kişilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Bağlan vilayeti yerel meclis binasının önünde düzenlenen bombalı intihar saldırısında 14 kişi öldü. Bağlan Eyalete Meclisi Başkanı Muhammed Resul Mohseni'nin de öldüğü saldırıyı Taliban üstlendi.

Saldırganın polis üniforması giydiği ve Mohseni binaya girerken yanına yaklaşarak üzerindeki bombayı patlattığı açıklandı. Saldırıda Mohseni'nin 2 koruması, 4 güvenlikten sorumlu polis ve 7 sivilin öldüğü kaydedildi. Saldırıda 13 kişi de yaralandı.

Bu arada, Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, Afgan güçleri ve koalisyon birliklerince yürütülen operasyonlarda 19 Taliban'ın öldürüldüğü, birisinin yaralandığı ve 13 üyesinin ise sağ ele geçirildiği duyuruldu. Operasyonlarda çeşitli silahlar ve 17 mayın da Afgan güçlerince ele geçirildi.

Editör: TE Bilisim