TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İsmail Ertuğ, AB enerji komiseri Günter Oettinger'e atfedilen Türkiye'nin AB'ye katılımı ile ilgili açıklamaları hakkındaki tartışmayı değerlendirdi.

Alman medyasının habere göre Brüksel Konrad Adenauer Vakfı’ndaki toplantıda AB komiseri Oettinger "İddia ederim ki önümüzdeki 10 yıl içerisinde, bir Alman başbakan, Parisli meslektaşı ile dizleri üstünde Ankara'ya sürünerek gidip Türklerden, 'Arkadaşlar lütfen bize katılın.' diye rica edecekler" açıklamasında bulunmuştu.

"Oettinger'in sözleri biraz abartılı ama prensipte doğru bir mesaj." diyen AP Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ, komiserin sözlerini anlam dışı yorumlandığına dair basın sözcüsünden açıklama geldiğini belirtti. Sözcüye göre Oettinger hiçbir zaman 'Türkiye AB'ye katılsın' demedi, sadece 'AB, Türkiye ile ilişkilerini gözden geçirsin, bu ilişki her iki tarafın yararına' diye bir açıklamada buludu.

Açıklamalarından dolayı komiser Oettinger'e büyük bir siyasi baskının uygulandığını belirten Ertuğ, "Oettinger'in sözleri çarptırılmış olabilir ama bu cümleyi sarf ettiği kesin. Oettinger Türkiye'yi bir AB komiseri perspektifinden görüyor ve Türkiye'nin AB için öneminin farkında." diyen Ertuğ, AB'nin dünyada ikinci büyük enerji tüketicisi ve en büyük enerji ithalatçısı olduğunu ve bu yüzden AB dışındaki enerji kaynaklarına bağımlı olduğunun altını çizdi. Ertuğ, "AB'nin enerji güvenliği için Türkiye anahtar ülke konumunda: Hazar bölgesi, Orta Asya ve Ortadoğu'daki enerji kaynaklarına ulaşmanın yolu Türkiye'den geçiyor, ve Oettinger enerjiden sorumlu komiser olarak bunu en iyi bilen kişi." dedi.

İsmail Ertuğ, "Umarım ekonomik ve siyasi olarak her gün iddiası artan Türkiye'nin AB için katma değerini diğer Avrupalı siyasetçiler de bir an önce anlarlar." sözleri ile açıklamasını noktaladı.

Editör: TE Bilisim