TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
ABD'nin Florida Eyaleti Senatosu, 21 Mart tarihini Türk günü olarak ilan etti. Senato üyesi Rene Garcia’nın teklifiyle alınan karar, eyaletin birçok şehrinde faaliyet gösteren İstanbul Kültür Merkezi'nin girişimleriyle senatoya taşınmıştı.

İstanbul Kültür Merkezi tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin kararda önemli bir rolü olduğunu söyleyen Florida Türk Amerikan Ticaret Odası (TACC) Başkanı Fatih Beyhan, "Düzenlenen Türkiye gezileri vesilesiyle kurulan güzel ilişkilerin bir noktaya gelmesi Senato'dan Türk Günü kararının çıkmasına imkan sağladı. Derneklerimizin 6 senedir Türkiye'yi ve Türk Kültürü'nü tanıtma amacıyla yaptığı faaliyetlerin büyük katkısı oldu'' dedi.

Florida Eyalet Meclisi Miami Milletvekili Daphne Campbell ise, Türk Günü kararı için kendilerine müracaatta bulunan TACC Başkanı Fatih Beyhan ve beraberindeki heyeti diğer meclis üyelerine tanıttıklarını, Türk - Amerikan toplumunun ülkedeki demokratik yaşama önemli katkıları olduğunu söyledi. Campbell ayrıca, yakın zamanda gerçekleştirdiği Türkiye seyahatini ve Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki önemini de diğer senatör ve milletvekillerine anlattığını kaydetti. İstanbul Kültür Merkezi’nin Miami, Jacksonville, Tampa, Orlando, Ft Lauderdale ve Tallahassee şehirlerinde şubeleri bulunuyor.

Editör: TE Bilisim