TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Avrupa’nın en çok Müslümanın yaşadığı ülke Fransa’da İslamofobik saldırılardaki artış sürüyor. Fransa İslam Konseyi’nden( CFCM) yapılan açıklamada 2013’ün ilk çeyreğinde Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılarda yüzde 25 artış yaşandığı kaydedildi. 2012’inin ilk çeyreğinde 40 ırkçı saldırı polis ve jandarma kayıtlarına geçerken 2013’ün aynı sürecinde bu sayı 50’ye yükseldi. 2012 genelinde ise Müslümanlara yönelik 201 saldırının kayıtlara geçtiği belirtildi. Yine aynı yılın Kasım ayında 15 saldırı yaşanırken Aralık ayında ise bu sayı 1'e geriledi.

CFCM’in açıkladığı rakamlarda 2010’dan beri İslamofobik saldırılardaki artış da dikkat çekti. Buna göre 2011’de, 2010’a göre Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılarda yüzde 34 artış yaşanırken, 2012’de de 2011’e göre İslamafobik saldırılar yüzde 28 arttı.

Fransa İslamofobik Saldırıları İnceleme Merkezi Başkanı Abdullah Zekri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada İslam düşmanlığının artışından bazı liderlerin söylemleriyle sorumlu olduğunu söyledi. Zekri, "Bazı kanaat önderlerinin popülist teşvikleri İslamafobik eylemlerin nedenleri arasındadır." vurgusunda bulundu.

Fransa’da hızla artan İslam düşmanlığında internetin rolüne de dikkat çeken Zekri, "İslam terörizmle birlikte anılmakta ve diğer kültürler için bir tehdit olarak gösterilmekte." diye konuştu.

Zekri, Antisemitizm’le mücadelenin milli dava olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı François Hollande’a da çağrıda bulunarak aynı tutumu İslamofobi ile mücadelede de göstermesini beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim