Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
KKTC eski Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Medya Grubu’na yapılan operasyonları üzüntüyle takip ettiğini söyledi. Soyer, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın gözaltına alınmasının üzücü olduğunu belirterek, “İster iktidar, ister muhalefet hangi görüşte olursa olsun, Türkiye’de demokrasi, özgürlükler ve hukuk devletinin kurumsallaşması sürecinde meydana gelen her istikrarsız hadise, her çatışmacı durum bizi derinden üzer.” dedi.

Zaman Gazetesi ve Samanyolu’na yapılan operasyon Kıbrıs’ta da endişe ile takip ediliyor. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan KKTC eski başbakanlarından Ferdi Sabit Soyer, yaşanan sürecin hem Türkiye hem de Kıbrıs Türk tarafına büyük zarar verdiğini kaydetti.

Yaşanan gelişmelerin Kıbrıs sorunu başta olmak üzere Türkiye’nin oynaması gereken role dönük olarak bütün bölgelerde ve dünyada doğan bir zafiyet olarak algılanacağına dikkat çeken Soyer, “ Dolayısıyla geçmişteki bütün darbe dönemleri ve Türkiye’deki bir nevi savaş hadisesi olarak gelişen tüm dönemler, bizde hangi görüşte olursak olalım hep üzüntüyle karşılanmıştır.” diye konuştu.

"ÇÖZÜM METODU BU OLMAMALIDIR"

Türkiye’nin herhangi bir nedenle sıkıntıya girmesinin bölgede barış ve istikrarın gelişmesine dönük olarak oyun oynamak isteyen bir kısım odaklara en büyük fırsat vereceğine işaret eden Soyer, bu mantıkla bugünkü gelişmelerden üzüntü duyduklarını ifade etti.

Bu tutuklamaların bu çerçevede şekillenmesini hiç benimsemediğine vurgu yapan Ferdi Sabit Soyer, “Ben Zaman gazetesini çıktığı günden beri takip ediyorum. Farklı görüşlerim olsa da bu demokrasinin bir zenginliğidir. Cumhuriyet gazetesini de takip ediyorum. Diğer bütün gazeteleri de takip ediyorum. Bu bağlamda özellikle demokratikleşme konusunda, kendi düşünce sistematiği içerisinde yaptığı gelişmeleri de önemli buluyorum. Bunun sıkıntıları ve problemleri olabilir. Bunların çözüm metodu bu olmamalıdır.” şeklinde konuştu.

"DUMANLI'NIN GÖZALTINA ALINMASI ÜZÜCÜ"

Bir genel yayın yönetmeninin tutuklanmasın üzücü olduğunu aktaran Soyer, medyada çeşitli hadiselerde bir kısım medya mensuplarının işlerinden uzaklaşması da Türkiye’de demokratikleşme noktasına uygun ve şık olmadığı kanısında olduğunu dile getirdi.

Yaşanan gelişmelerin Türkiye’yi büyük bir şekilde etkilediğini belirten Soyer, “Nitekim bunun acı sonuçları şimdi çıkıyor. Dolar bir anda fırladı. İstikrar konusunda hassas olanların istikrarın yalnızca erki korumak adına disiplin ya da otoriteyle mümkün olmadığını kendi yaşamlarında biliyorlar. Onun için istikrarın demokrasiden, özgürlüklerin genişlemesinden hukuk sisteminin herkese şamil hale gelmesinden, anayasal reformlardan geçtiğini hep kavramamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Soyer, demokrasinin her şeyden önce en önemli bir temel olduğu inancında olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim