TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan genç ressam Natalie Irish, klasik resim anlayışının dışına çıkarak fırça yerine yalnızca dudaklarını kullanarak ilginç portreler yapıyor. Dudağına sürdüğü değişik renklerdeki rujlarla tuvale öpücükler konduran Irish, saatlerce süren çalışma sonrasında portesini tamamlıyor.

Kuzey Teksas Üniversitesi’nde seramik sanatları bölümünde okuyan ve yeteneğini dünyaya farklı yollardan duyuran Amerikalı ressam, gittiği ülkelerde ilgi odağı oluyor. Ünlü bir kozmetik firmasının sponsorluğunda Brezilya'da gerçekleştirdiği gösteride izleyenleri hayrete düşüren genç ressam, dudaklarıyla resim yapmaya lise yıllarında başladığını söylüyor.

Şu ana kadar dudaklarını kullanarak pek çok portre yaptığını söyleyen Irish, bu sıra dışı çalışmaya nasıl başladığını şu sözlerle anlattı: "Tüm hayatım boyunca parmak izleri kullanarak yaptığım portreler dahil mümkün olduğunca farklı araçlar kullanarak resim yapmaya çalıştım. Bir gece konsere gidecektim. Dudaklarımı boyadım ve elime aldığım peçeteyi öptüm. Peçetede oluşan izi gördüm ve kendi kendime bununla da resim yapabilirim dedim."

Resim yaparken dudaklarının tahriş olduğunu ve tam olarak nereye dokunduğunu göremediği için dudaklarıyla birlikte gözlerini de oynatmaktan yorulduğunu söyleyen Irish ancak uzun yıllar pratik yaptıktan sonra böyle bir deneyime sahip olabildiğini ifade etti. Yaptığı işe olan ilgisini yüzünü göstererek "Bu benim sahip olduğum tek fırça. Bu yüzden resim yaparken farklı şekiller elde edebilmem için bazen komik mimikler yapmam gerekiyor. Kirli ve zor bir süreç olsa da bunlar yaptığım işin eğlenceli birer parçası." sözleriyle dile getirdi.

Marilyn Monroe gibi bazı ünlülerin portrelerini defalarca yaptığı ve giderek ustalaştığı bilinen ressam "Bir sanatçı olarak hedefim çalıştığım her eseri bir öncekinden daha iyi hale getirmek." dedi. Irish, farklı teknikler ve boyalar kullanarak çalışmalarını çeşitlendirmek istediğini belirtti.

Editör: TE Bilisim