TC vatandaşlarına, devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda rahatlıkla gerçekleştirilmesi için e-devlet şifresi verilir. Daha önceden uzun kuyruklar oluşan ve insanların saatlerce bekleyerek işlemlerini yaptırmaları tarih olmaktadır. E-devlet gss işlemlerinizi de rahatlıkla online olarak gerçekleştirmeniz mümkündür. PTT şubelerinden belli bir ücret karşılığında alacağınız e-devlet şifreniz ile birçok resmi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet şifresi ile ne tür hizmetler alırsınız?

·        Bilgilendirme hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

·        Devlet kurumlarına yapacağınız ödemeleri e-devlet şifresi ile gerçekleştirebilirsiniz.

·        Devlete olan sigorta primi, vergi vb. gibi birçok ödemenizi internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

·        Devletin kurum ve kuruluşlarına bağlanarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

PTT’den alacağınız e-devlet şifrenizi kullanarak gss işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Şifrenizi kullanarak online www.turkiye.gov.tr sitesine bağlanarak kimliğinizi onaylatmalısınız. Onaylama işleminin ardından TC kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi girdikten sonra gss işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Genel sağlık sigortasında sadece Türk vatandaşları değil isteğe bağlı olarak yabancı ülke vatandaşları da yararlanabilir. Gss sisteminden yararlanmak için kişilerin ilk önce gelir testi yaptırmaları gerekir. Gelir testi yaptırmak istemeyenler ise Kuruma müracaat ederek gelir testi yaptırmayacaklarına dair beyan dilekçesi vermeleri gerekir.

 

Editör: TE Bilisim