Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Yeni Şafak Yazarı Selvi, İçişleri Bakanı Ala’nın kendisine “Oslo’da anlaşmıştık. Oslo’yu PKK bozdu” dediğini yazdı. Ala’nın itiraflarını değerlendiren siyasiler sürecin halktan gizlenmesine tepki gösterirken, eski açıklamaları hatırlattı.
Abdülkadir Selvi, 3 Kasım 2014 tarihli Yeni Şafak’taki köşesinde kaleme aldığı “Çözüm süreci stres testinde” başlıklı yazısında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Oslo itirafında bulunduğunu açıkladı.  Selvi, Efkan Ala’nın Oslo’da PKK ile anlaştıklarını itiraf ettiğini yazdı.

Selvi’nin köşesinde şu ifadeler yer aldı: “İçişleri Bakanı Efkan Ala, sürecin karşı karşıya olduğu zorlukları net bir şekilde ortaya koydu.

‘ROMANTİK ÇÖZÜMCÜLÜK’

Efkan Ala'nın tespitleri çözüm karşıtlığı değil. Tam tersine çözüm sürecine en büyük katkısı olan birkaç ismi sayın derseniz Efkan Ala ilk sıralarda gelir. Ama romantik bir çözümcülükle olmuyor bu işler. Gerçekçi olmakta yarar var. Efkan Ala ayrıca bir tespitte bulunuyor ki bence çok önemli bir tespit. 'Sorun PKK'dan kaynaklanıyor. Oslo'da anlaşmıştık. Oslo'yu PKK bozdu.' Efkan Ala, 'Kamu otoritesini sağlamakta kararlıyız' diye bitiriyor sözlerini.” Selvi’nin gündeme getirdiği itiraflara siyasiler tepki gösterdi.

‘Süreç halktan gizlendi’

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: Hükümetin dün söylediği bugün söylediğini tutmaz. Oslo sürecini herkes öğrendi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır: Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK ile görüşen namerttir, bu bir iftiradır” demişti. Gerçekler ortaya çıkınca da “Biz görüşmedik, devletin başka birimleri görüştü” demişti. O süreçte masaya oturulduğunu sağır sultan bile biliyor.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Hükümet ‘Çözüm Süreci’ni halktan gizleyerek, muhalefete bilgi vermeyerek yönetmeye çalıştı. Daha önce anlaşmadık dediklerdi PKK ile anlaştıkları çok net ortaya çıktı.

SP lideri Mustafa Kamalak: Oslo görüşmeleri yapıldı diyenlere alçak, hain diyorlardı. Yalanlar ortaya çıktı.

Bugün Gazetesi

Editör: TE Bilisim