Çekmeköy Sınav Kurs Merkezi’nden Gurur Veren Başarı! Çekmeköy Sınav Kurs Merkezi’nden Gurur Veren Başarı!
 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda Suriyeli öğrenciler için öğretmen istihdamı yapılacak. İstihdam edilecek olan öğretmenlerin sayısı il Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenecek ve bu sayıya göre alım gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından istihdamı yapılacak olan öğretmenler hangi kriterlere göre alınacak? Bu soru belirsizliğini korurken kesin olan bilgi; alımlarda 2016 KPSS/ÖABT puanı olmadan, yani KPSS’siz öğretmen alımı yapılacak. Detaylar ve alım süreci İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yönetilecek. 



Suriyeli Öğrencilerin Eğitimleri İçin İstihdam edilecek Öğretmenlerin Statüsü Hakkında 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İstihdam edilecek öğretmenlerin maaşı 2.600 TL olarak belirlendi. Sözleşmeli olarak alınacak öğretmenler için sözleşmeler 5 yıl olarak imzalanacak ve ilgili kişi bu süre zarfında atanırsa herhangi bir tazminat ödemek zorunda kalmayacak. Keyfi olarak ayrılma durumlarında ise bazı yaptırımlar uygulanacaktır. Ayrılma durumlarında özellikle tazminat ödemek zorunda kalınabilir. 

Alımlar Hangi Branşlara Olacaktır?

Suriyeli öğrenciler için istihdamı yapılacak olan sözleşmeli öğretmenlerin branşları şu şekilde belirlendi: -Sınıf Öğretmenliği -Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği -Türkçe Öğretmenliği

Başvuru Şartları

Üç branş için gerçekleştirilecek 
sözleşmeli öğretmen alımları için Lisans mezunu olmuş olma şartı aranacak.

İstihdam edilecek olan Sözleşmeli öğretmenler, 1 yıllık bir eğitim sürecinden geçip Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak takvime göre ilgili illerde göreve başlayacaklar.

Yılın Her Ayı Maaş Verilecek Mi?

Alınacak Öğretmenlere yılın her ayı maaş verilip verilmeyeceği konusu ise şu an için halen bilinmiyor.

Kaç Öğretmen Alınacak?

Alınacak olan öğretmen sayısı kesin olmamakla beraber; bilindiği üzere ülkemizde 2 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci bulunmakta. Bu sayı, çok yüksek bir rakam olmamakla birlikte çok sayıda öğretmen alımı olacağı gelen bilgiler arasında. Yapılacak alımlara yoğun bir başvuru olması bekleniyor

Kadroya Geçme Şansı Var

Alınan bilgilere göre alımı yapılacak olan sözleşmeli öğretmenlerin bakanlık tarafından belirli bir süre sonra kadroya alınma şansları da bulunuyor. Yapılacak olan alımlarda özellikle Sınıf öğretmenliği branşından öğretmen alımının fazla olacağı tahmin ediliyor.

Alım ilanları, MEB İlanları, sözleşmeli öğretmen alımı başvuru süreci ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net sitesini takip edebilir ya da android uygulamamızı cep telefonunuza indirerek önemli gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Editör: TE Bilisim