Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Ege Bölgesi’nin ihracat ve istihdamda lider sektörü hazır giyim ve konfeksiyonda, 2012 yılında en çok ihracat yapan firmalar ödüllendirildi. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 2012 yılında 3 milyon dolar ve üzerinde ihracat yapan, Türkiye’ye 1,2 milyar dolarlık döviz girdisi sağlayan 65 üyesine ödül verdi.

Ödül töreninde konuşan EHKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün, gerek ülke ihracatından aldığı pay gerekse sağladığı istihdam ve katma değer açısından Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez konumda olduğunu söyledi. Dış pazarlarda rekabetin her geçen gün daha da zorlaştığına dikkat çeken Kızılgüneşler, böyle bir ortamda Türkiye’ye 1 milyar dolar döviz sağlayan ihracatçıları ödüllendirerek motivasyon sağlamak ve sektöre inançlarını pekiştirmek istediklerini kaydetti. Kızılgüneşler, “2012 yılında imalatçı bazında 3 milyon dolar ve üstü ihracat yaparak ülkemize döviz kazandıran üyelerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi. Birliğin 2012 yılında 1 milyar 164 milyon dolarlık ihracata imza attığını kaydeden Kızılgüneşler, EHKİB’den ihracat yapan üye sayısının da uzun yıllar sonra bini aşarak bin 5 firmaya ulaştığını aktardı.

100 MİLYON DOLAR BARAJINI İKİ FİRMA GEÇTİ

EHKİB’de 2012 yılında iki firma, 100 milyon dolar barajını geçerek platin ödül kazandı. 2011 yılında olduğu gibi 2012'de de 100 milyon dolar barajını Üniteks Tekstil San. Tic. A.Ş. geçerken Sun Tekstil San. Tic. A.Ş. ilk kez aştı. 20 milyon ile 100 milyon dolar aralığında ihracat yapan Roteks Tekstil San. Tic. A.Ş., VF Ege Giyim San. Tic. A.Ş., Spot Tekstil San. Tic. A.Ş., Menderes Tekstil San. Tic. A.Ş., CU Tekstil San. Tic. A.Ş., FG Tekstil Konfeksiyon San. Tic. Ltd.Şti., Farbe Tekstil Tur. İnş. Enerji San. ve Tic. A.Ş., FB Teks. İhr. ve Turz. San. Tic. Ltd.Şti., Akar Tekstil Gıda ve Tur. San. Tic. Ltd.Şti. ise altın ödülün sahibi oldu. Türkiye’ye 2012 yılında 10-20 milyon dolar arası döviz kazandıran dokuz firma gümüş ödüllerini alırken 3-10 milyon dolar aralığında ihracat yapan 45 firmaya da bronz ödül verildi.

Editör: TE Bilisim