Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
ABD’de yılın başında artan vergiler, tüketci harcamalarını olumsuz yönde etkilemeye başladı. Son verilere göre Mart’taki perakende satışlarında düşüş yaşandı. Şubat ayında beklenen düşüş, Mart’ta geldi.

ABD'de özellikle elektronik eşya satışlarında ciddi düşüşler yaşandı. Otomotiv bayi satışlarında düşüş yaşansa da, ülke genelinde yıllık 15 milyon aracın satıldığı bildirildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi de inşaat malzemesi satışlarını önceki aylara göre oldukça yavaşlattı. Perakende satış raporunda yapılan revizyonlardan önce; vergi artışları, gaz fiyatlarının artması ve geç kalınan vergi iadelerine rağmen tüketici harcamalarında ciddi bir düşüş yaşanmamış gözüküyordu. Ama Mart’ta gelen veriler tüketici harcamalarının, tahmin edilenden daha kırılgan olduğunu gösterdi. Yine de ev fiyatlarının, borsanın ve gelirlerin artması tüketici harcamalarını destekler nitelikte.

Michigan Üniversitesi verilerine göre ise Nisan ayında tüketici güveni azaldı. Borsadan gelen olumlu haberler ve ev fiyatlarındaki artış tüketicinin güvenini artırıyor. Hükümetin mali politikaları ise tüketici güveninin düşmesine sebep oluyor. Uzmanlar ev almak isteyenler için şu anki düşük fiyatlar ve düşük mortgage faiz oranlarının çok iyi bir fırsat olduğunu belirtiyor.

Editör: TE Bilisim