BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
Fenerbahçe altın değerinde üç puanı hanesine yazdırdı. Beşiktaş'ı deplasmanda Emenike ve Sow'un golleriyle geçen sarı-lacivertliler, liderlik koltuğunu da ezeli rakibi Galatasaray'dan devraldı: 0-2. Olimpiyat Stadı'ndaki soğuk havayı sahadaki futbolcuların mücadelesi ısıttı. Maç Fenerbahçe'nin golüyle başladı. 3. dakikada Alper'in sol kanatta taşıdığı topu düzgün vuruşla tamamlayan Emenike takımını 1-0 öne geçirdi. Golün şokunu üzerinden atmak isteyen Beşiktaş, 9. dakikada Olcay ile ilk pozisyonunu yakaladı. Demba Ba ve Oğuzhan'dan seken topu önünde bulan Olcay'ın şutunda Volkan gole izin vermedi. 25'te Mehmet Topal'ın kaptırdığı top sonrasında gole yaklaşan Demba Ba'nın şutu Volkan'da kaldı. 27'de ise Demba Ba'nın kafasında Volkan topu kornere çeldi. İlk yarının son dakikalarında Emre'yi arkadan çeken Olcay ikinci sarı karttan oyun dışı kalırken, sahada kısa süreli gerginlik yaşandı.

SOW YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Beşiktaş 10 kişi kalınca, F.Bahçe de skoru korumak isteyince ilk 45 dakikadaki tempolu futbol ikinci yarı devam etmedi. 54. dakikada Gökhan Gönül'ün pasında Kuyt istediği gibi vuramayınca top auta çıktı. 66'da ise Beşiktaş'ı defansta az adamla yakalayan sarı-lacivertli takımda Kuyt'ın ara ya pasıyla hareketlenen Emenike kaleci Tolga'yı geçemedi. Siyah-beyazlıların skoru eşitlemek için yüklendiği anlarda F.Bahçe farkı ikiye çıkardı. 86'da Kuyt, Motta'dan kaptığı topu Emenike'ye verdi. Bu futbolcunun ara pasını düzgün vuruşla tamamlayan Sow, skoru belirledi: 0-2.

Taraftarın son anda sahaya girişi önlendi

Fenerbahçeli Sow'un attığı 2. golün ardından kale arkası tribünden bir taraftar sahaya girmeye çalıştı. Güvenlik güçleri, taraftarı tribünden iner inmez yakalayarak, etkisiz hale getirdi. Böylece siyah-beyazlı takım olası bir saha kapatma cezasından kurtulmuş oldu.

Olimpiyatta 405 gün sonra

F.Bahçe'ye 2-0 mağlup olan Beşiktaş, 405 gün sonra Olimpiyat Stadı'nda maç kaybetti. Siyah-beyazlılar, en son geçen sezon, 22 Eylül 2013'te Galatasaray'a karşı 3-0 hükmen mağlubiyet almıştı. Bu maçtan sonra oynadığı 12 Süper Lig maçının 6'sında galip gelen Beşiktaş, 6 kez de rakipleriyle berabere kaldı. Bu arada, Beşiktaşlı taraftarlar, 2-0'lık mağlubiyete rağmen maç sonrası futbolcuları tribüne çağırdı. Taraftarlar, futbolcuların tribün önüne gelmesiyle alkışlarla takıma destek verdi.

Derbide bir çok ilk yaşandı

Beşiktaş'ı 2-0 yenen sarı-lacivertliler, ligde birçok ilki yaşadı. Bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturan, ilk deplasman galibiyetini alan Fenerbahçe'de, teknik direktör İsmail Kartal ilk derbi galibiyeti sevinci yaşadı.

Takım Alper'e, Emenike kulübeye koştu

Emenike, maçın 3. dakikasında attığı golden sonra takımının bulunduğu yedek kulübesine doğru koşarken, diğer futbolcuların büyük bölümü golün asistini yapan Alper'in etrafında toplandı. Sarı-lacivertli takımı maçın başında öne geçiren golün asistini yapan Alper'i, takım ardaşları saha içinde kutladılar. Golün sahibi Emenike ise yedek kulübesine koşarak, burada bulunan teknik heyet ve futbolcularla sevincini paylaştı.

Fark atabilirdik

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş karşısında galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Derbiye iyi hazırlandıklarını söyleyen genç teknik adam, oyuncularını taktiğe harfiyen bağlı kaldıkları için tebrik ederek, "Şampiyon adayı olduğumuzu yeniden gösterdik. Çok güçlü bir rakibi, güçlü bir oyun ile mağlup ettik. Daha farklı bir galibiyet ile de buradan ayrılabilirdik' ifadelerini kullandı. Hedefledikleri yolda ilerlediklerini belirten İsmail Kartal, "Başkalarının ne söylediği bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Gün geçtikçe iyi yolda olduğumuzu görüyorum. Gol atamadıkları için Musa Sow ve Emenike'ye eleştiriler vardı. Gol atmalarına onlardan fazla ben sevindim. G.Saray maçında da iyi oynayan bizdik; iyi oynamadığımızdan bahsettiler. Önümüze bakıyoruz. Başkanımızın doğum günü. Bu galibiyeti başkanımıza ve taraftarımıza armağan ediyoruz" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Allah'a şükür golümü attım

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisini iki suskun golcüsü Emenike ve Sow'un golleriyle geçti. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Sow, " Beşiktaş çok iyi bir takım. 3 puana ihtiyacımız vardı; Fenerbahçe için çok önemli bir galibiyetti" değerlendirmesinde bulundu. Kendi performansıyla ilgili konuşan Sow, "Beşiktaş'a karşı 6. maçımı oynadım ve Allah'a şükürler olsun yine gol attım" dedi. Yakın arkadaşı ve vatandaşı olan Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba hakkında da konuşan Fenerbahçeli oyuncu, "Demba Ba üzüldü; çünkü Fenerbahçe kazandı. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; Demba Ba ile aynı sahada olmak ve ona karşı oynamak beni ayrıca mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş karşısında 7 haftalık gol hasretine son veren; kariyerinde rakibine karşı 4. golünü atan Emanuel Emenike ise şu açıklamayı yaptı: "Takımım adına harika bir gece oldu. Takımdaki arkadaşlarıma bana destekleri için de teşekkür ediyorum. Çok iyi bir performans ortaya koyduk. Attığım golle benim de takımın galibiyetine katkı yaptığım için çok sevinçliyim."

Sow yine attı

F.Bahçeli Moussa Sow, Türkiye kariyerinde Beşiktaş'a karşı çıktığı 6. maçında da golle buluştu. Golcü futbolcu, 6 Beşiktaş derbisinde toplam 7 gol attı.

Beşiktaş'ın oyunu ortada

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, 2-0'lık galibiyetin ardından açıklamalarda bulunurken hedefinde Beşiktaş taraftarı ve kulüp başkanı Fikret Orman vardı. Başkan Fikret Orman'ın maç sonu sözlerine değinen Uslu, 'Sayın Başkan Orman, 'orta oyunu' var demiş ama Beşiktaş'ın oynadığı futbol ortada. 11'e 11 oynarken dahi 5 pozisyonumuz var, Emenike biraz ciddi oynasa daha maçın ilk yarısında en az 3 olurdu. Hakemler hata yapabiliyor ama Bülent Yıldırım hata yapmadı, ben bir şey göremedim. Emre de küfür etmedi, hiç öyle bir şey yok. Emre ile konuştum, herhangi bir şey yok" ifadelerini kullandı. Tribünlerin şike tezahüratlarına da tepki gösteren Mahmut Uslu, 'Beşiktaş taraftarı bağırıyor, onlara soruyorum; 'Beşiktaş şike yaptı mı, yapmadı mı?' Beşiktaş taraftarı bağırıyor da, buna da cevap versinler' sorusunu yöneltti.r, onlara soruyorum; 'Beşiktaş şike yaptı mı, yapmadı mı?' Beşiktaş taraftarı bağırıyor 

da, buna da cevap versinler' sorusunu yöneltti.

Editör: TE Bilisim