Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz cezaevinden mektup gönderdi: “Gölcük Üssü’ndeki hastanenin en yoğun bölümü psikiyatri. En çok subay çocukları getiriliyor…”

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Balyoz davasından 18 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. 2003 yılında Oramiral Özden Örnek liderliğinde kurulan Suga Kuvvetleri Kurmay Başkanı olarak 100’e yakın dijital belgenin son kaydedicisi olmakla suçlandı.

Halen, Hasdal Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cem Gürdeniz, Türk Deniz Kuvvetleri tarihinde 5 yılla en uzun süre Plan Prensipler Başkanlığı görevini yapan kişi oldu. Gürdeniz, donanmanın stratejisi ve dışişlerini belirleyen kişilerin başında geliyordu. Vatan’a bir mektup gönderen Gürdeniz, suçlandığı belgeleri kaydeden kişi olamayacağını, o dönemde bilgasayar olmayan gemide görevli olduğunu anlatan Gürdeniz, özetle şunları kaydetti:

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

EN GÜÇLÜ DONANMAYDIK

“Donanma, 11 Şubat öncesinde sayısal olarak, 16 fırkateyn, 14 denizaltı, 19 hücumbot ile sadece Akdeniz’in değil dünyanın en güçlü donanmaları arasındaydı. 2009 yılından sonra başlayan başta Balyoz davası olmak üzere tüm davalar sonucu komuta yapısı alt üst edildi. 11 Şubat Deniz Kuvvetleri’nin toplam amirallerinin yani 50 muvazzaf amiralin yarısının tutuklanmasıyla bu yapı alt üst edildi.”

1800 DENİZCİ LİSTEDE

“Sadece Balyoz davasında değişik listelerde adı geçen 1800 denizci vardı. Gölcük Deniz Üssü’ndeki hastanenin en yoğun bölümünün psikiyatri olduğuna vurgu yapmalıyım. Buraya en çok subay çocukları tedavi için getiriliyor. Hepsinde babalarının ya da annelerinin tutuklanma korkusuna bağlı ciddi psikolojik sorunlar var. Çocuklarına güvence veremeyen bir bahriyede profesyonel etkinlikten nasıl bahsedebiliriz?”

Editör: TE Bilisim