Tarihinden ders almayan milletler birgūn mutlaka yok olmaya mahkumdurlar.

Tarihi gercekler ne olursa olsun millet olarak yūzlesmek,iyi ve kõtū yanlarini akil sūzgecinden gecirerek analiz etmek ve kendimize dersler cikararak gelecek yūzyillarin devletinin temellerini atarak,dūnya ūzerinde degisken olan siyasi ve ekenomik sartlarida gõz õnūnde bulundurarak tarih sahnesinde devlet ve millet olarak var olmanin mūcadelesini verebilmektir.

1071 yilinda kazanilan Malazgirt savasindan sonra Anadolunun kapilari Tūrk Milletine acilmis,Anadolu topraklari ūzerinde ūcyūzyil Selcuklu Tūrkleri,yediyūz yil Kayi Boyundan gelen Oguz Tūrkleri Devletler kurarak bin yil Tūrklūge ve Islama hizmet etmislerdir.Tūrkūn adaletini ve cesaretini,Islamin sevgi,sefkat ve merhametini Cin Seddinden Atlas okyanusuna kadar yayarak,yirmi iki milyon kilometrekare toprak uzerinde Cihan Devletini kurmuslardir,yetmisiki ayri millete mensup insanlari baris ve kardeslik duygulari icerisinde bir arada yasatmistir.Her milleti kendi dilinde ve inancinda serbest birakmis,400-500 yil Tūrklerin hakimiyetinde yasayan milletler asimilasyona ugramadan bugūn hala devlet olarak varliklarini sūrdūrmektedirler.Tūrk Milletinin kurdugu Devletlerin asla emperyal olmadiklarinin enbūyūk kaniti 500 yil sonra varliklarini sūrdūren devlet ve milletlerdir.

Õzellikle Osmanli Devleti dõneminde zafer kazanilan bõlgelerden hiristiyan cocuklari Istanbul'a getirilerek devletin korumasi ve gõzetimi altinda egitilerek zamanla yine devletin en ūst makamlarina gelmislerdir.Vezir,Vezir-i Azam,Seyhūlislam,Pasa vs.gibi makamlarla taltif edilmislerdir.Osmanlilarin son dõnemlerinde devlet idaresinin yūzde seksen dõrdūne "devsirme" olan insanlar sahip olmuslardir. Asli Tūrk olan Pasalarin acik sõzlū,dik kafali,olmalarindan dolayi o gūnūn saray yõneticileri kapikulu olan devsirneleri tercih etmislerdir,hatta saraydaki evliliklerin bircoguda devsirme zevcelerle yapilmistir...ve sonucta Osmanlinin son dõnemleri taht kavgalarina sahne olmustur.

Yedi gõbegi Tūrk olanlar ise cepheden cepheye gõnderilmis,arkada kalan azinliklar ise ilim ve ticaretle ugrasarak zenginliklerine zenginlik katmislar,hatta toprak karsiliginda Osmanlinin borclari icin para teklif etmislerdir. Osmanlinin yetistirdigi Pasalar kendi geldigi topraklarda Avrupaninda destegini arkasina alarak Osmanliya isyan etmisler, bugūn balkanlarda ve arap cigrafyasinda ki devletlerin temellerini atmislardir.Osmanlinin son dõnemlerinde osmanliya karsi savasmislardir.

Bugūn ise Ūlkemizde yasanan siyasi ve ekonomik gelismeler,darbe girisimleri bizlere Cihan Devleti olan Osmanlinin icerisinde bulundugu son zamanlarini hatirlatmaktadir.
Devlet idaresi "Tūrkūm" diyemeyen insanlarin eline gecmis,devletin egitip būyūttūgū insanlar milletine kursun sikar olmus...

Veee... hala bu tarihi olaylardan kendine ders cikaramayan Tūrk Milleti...
Sikistiginda gõreve cagrilan vatan fedaileri,serdengecen Tūrk Milliyetcileri...Ūlkūcūler
Iyi gūnlerde akillarina bile getirmedikleri,hatta horlanan,asagilanan,yetmedi kõse bucak sūrgūne gõnderilen yine Ūlkūcūler...

Vatan ve Millet sõz konusu olunca davete bile hacet duymadan yine õn saflarda mūcadale veren Ūlkūcūler...

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

Tipki Osmanli dõneminde yasayan Tūrk Beylerinde oldugu gibi,haktan,hakikatten,dogruluk ve merlikten,onur ve haysiyetten zerre taviz vermeyen Ūlkūcūler...

Herseye ragmen milletine kūsmeden sahadete kosarak giden Ūlkūcūler...

Insanlar anlamazsa bile tarihin tozlu yapraklarina Altin Harflerle yazilacak Ūlkūcūler...

GAM YOK ALLAH VARDIR DIYEREK YARADANINA YŪREKTEN BAGLIDIR ŪLKŪCŪLER...

Cenab-i Allah varliklarini daim eylesin...
Zira Tūrk Milletinin ve devletinin yegane teminatidir Ūlkūcūler...

Õ.Aydin

Editör: TE Bilisim