TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Endonezya’da Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (KPK) ülke emniyeti tarafından baskı gördüğünü iddia eden halk isyan etti. İlk olarak başkent Cakarta’da başlayan tepkiler hızla yayılarak ülkenin birçok şehrinde protestoların yapılmasına neden oldu.

Endonezya'da, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanacak kişinin yolsuzluğa karıştığının KPK tarafından açıklanmasının hemen ardından KPK Başkan Yardımcısı Bambang Widjojanto'nun gözaltına alınmasına tepkiler büyüyor. Ülkedeki birçok üniversitede KPK'ya destek için imza kampanyaları düzenlendi. Genç aktivistler toplandıkları 39 bin imzayı, Ulusal Temel İnsan Hakları Komisyonu KOMNAS HAM’a verdi.

Endonezya'da gergin günlerin yaşanmasına neden olan olaylar şöyle gelişti. KPK tarafından, Endonezya Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başına atanması düşünülen Emniyet Şube Müdürü Budi Guwan’ın yolsuzluk yapanlar listesinde ve kabarık banka hesaplarına sahip olduğu açıklandı. Açıklama sonrası Endonezyalılar emniyetin başına yolsuzluğa adı karışmış birisinin geçmesini istemediklerini belirterek protesto gösterileri düzenledi. Bu gelişme üzerine emniyet, KPK Başkan Yardımcısı Bambang Widjojanto’yu beş yıl önce avukatlık yaptığı sırada haksızlık yaptığı iddiası ile aniden gözaltına aldı. Olayın medyaya yansıması sonrası ise başta ülkenin önde gelen sanatçıları ve yazarları olmak üzere binlerce kişi KPK ofisine akın etti. Ülkenin birçok şehrinde yolsuzluk ile mücadele komisyonu KPK'nın baskı altına alınmak istendiği iddiası ile protestolar tertiplendi. Gelen tepkiler üzerine ise Widjojanto, gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim