LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Dünya Engelliler Günü'nde Osmaniye Engelliler Platformu üyeleri, İl Jandarma Komutanlığı'nın etkinliğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH) Taburu askerleri ile bir araya geldi.

Her sağlık insanın bir engelli adayı olduğunun bilincinde olması gerektiğini belirten İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, "Engelli kardeşlerimizle daha fazla zaman geçirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Sade özel günlerde birlikte olmaktan ziyade engelli kardeşlerimizle birçok paylaşımda bulunmalıyız. İkili ilişkilerimizi bir güne sığdırmak yeterli değildir. Jandarmanın kapısı her zaman
engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine açıktır. Sizlerle birlikte olmak şahsımı ve kurumum personelini mutlu edecektir." dedi.

Jandarmanın Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapmış olduğu etkinlikten ötürü teşekkür eden Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, "İl genelinde yapmış olduğumuz etkinlikler ile engellilere karşı bakış açısı değişmektedir. Bu tür etkinlikler ile farkındalık oluşturarak her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Birlikte yenen öğle yemeğinden çok memnum kalan engelliler, birliğin aşçısına teşekkür etti. Engelli aileleri, komutanlarla çay içti, çocuklar ise mayın arama köpeği ile gönüllerince oynadı.

Editör: TE Bilisim