Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Kocaeli'de miting yapan Başbakan Erdoğan burada kendisini bekleyen halka seslenerek "Bankalara gidip desteklerinizi yatırdınız mı? Bir lira da beş lira da on lira da olsa. Mesele ben bu olayın içinde varım bunu demek. Para filan miktarı önemli değil. Ama ben de varım bu çok önemli" dedi. 
Başbakan Erdoğan'a, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına 90 bin 382 kişinin bağış yaptığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasına seçim kampanyasına 24 milyon 337 bin 697 lira bağış yapıldığı açıklanmıştı.

'Değişimden korkanlar taarruz ediyorlar'

Kendilerinin 'yeni Türkiye' dedikçe eski Türkiye'nin aktörleri rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, "Biz yeni Türkiye dedikçe ışıktan korkanlar, değişimden korkanlar taarruz ediyorlar. Soruyorum size; bu CHP'nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? Bu MHP'nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? Kardeşlerim; CHP'nin yavrusu DSP ve bu MHP o meşhur Gölcük depreminde iktidarda değil miydiler? Niye bunlar 5 yıllığına seçildiği halde 3,5 yılda bırakıp kaçtılar? Çünkü Gölcük depreminin altında kaldılar. Düzce depreminin altında kaldılar. Sakarya depreminin altında kaldılar. Yapacakları bir şey yoktu. Kaçıp gittiler. Biz onları tamamladık." şeklinde konuştu.

Rakibi cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyareti sırasında yaptığı gafı alanda bulunanlara izlettiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Görüyor musunuz, sonra da bunu inkar ediyor. 'Ben iyi bir edebiyatçıyım edebiyatı iyi bilirim' diyor. Bu da yeni. Arkadaşlar hazırsanız bir de onu koyun. Yeni bir yalanı daha konuştukça batıyor."

İhsanoğlu'nun yeni bir gafını miting alanındakilere izlettiren Erdoğan, şunları söyledi: " 'Süleymaniye'de bayram namazı' değil Ekmel, 'Süleymaniye'de bayram sabahı'. Allah Allah hale bak ya. Pot üstüne pot kırıyor. Kılavuzu karga olanın nokta nokta. Konuştukça batıyor. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; böyle bir adam cumhurbaşkanı adayı olabilir mi yahu? Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim böyle bir aday bu ülkeye cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? Konuştukça batıyor, diğerlerinden haberi yok. İstiklal Marşımızın on kıtasının içerisinde, bak, Kocaeli şimdi sana cevap versin izle. 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda', işte bu mesele bu. Mesele bu..." Erdoğan, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' mısraını atladı, bu mısrayı vatandaşlar söyledi.

Erdoğan, gurbetçilere çağrıda bulundu

Tatilde olan vatandaşlara "sandığa gidin" çağrısı yapan Erdoğan, "Rehavet yok sandığa gidiyoruz. Bu tarihi olayı asla ıskalamıyoruz. Cumhur, halk ilk kez cumhurbaşkanını seçiyor, tarih yazıyor tarih. Tatil planımız varsa erteleyin. Tatilde olanları çağırıyoruz. Yurt dışında yaşayıp da Türkiye'de tatil yapan kardeşime uyarı yapmak istiyoruz. Biz yurt dışında oy verme imkanını sağlarken, gümrükte oy verme işlemini de değiştirdik. Eskiden sadece giriş ve çıkışta oy kullanılıyordu. Şimdi yurt dışındaki kardeşlerimiz 10 Ağustos'a kadar isteyen istediği zaman belirlenen 44 gümrük kapısından istediğinde oy kullanabilir. Gurbetçimiz Antalya'da tatil mi yapıyor, gider havaalanında kullanabilir. Tatiline geri dönebilir" dedi.

CİHAN, ANKA

Editör: TE Bilisim