Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 1915'teki Ermeni Tehciri hakkında Ermenisten Diaspora'nın 'soykırım yalanları' sürüyor. Diasporanın güdümündeki Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da, Türkiye'yi suçlayıcı ifadelerine devam ediyor. 
 
Son olarak Euronews'e konuşan Serj Sarkisyan, "Eğer bu yapılırsa yani samimi bir şekilde yapılırsa ilişkilerimiz yani Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkiler kısa dönemde yeni ve oldukça yüksek bir seviyeye çıkacaktır." dedi.
 
Konunun tarihçiler tarafından ele alınması ve çıkacak sonucun kabul edilmesi yönünde Türkiye'nin teklifini değerlendiren Sarkisyan, “İlk olarak, başından beri tarihçilerin oturup bir karar alması ve bunun da sorunu herkes için çözeceği düşüncesine katılmıyorum” dedi.
 
Böyle bir teklifin kendileri açısından hakaret anlamı taşıdığını söyleyen Sarkisyan, "Bu Ermeni soykırımının gerçekliğini tartışıyor. Günün sonunda tarihçiler neye ulaşacak” diye sordu. 

Editör: TE Bilisim