Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
Şiddetli soğukların hüküm sürdüğü Erzurum'da otomobil ve ağaçlar buz tuttu. Buz ve soğuğun sanatla buluştuğu şehirde objektiflere ilginç görüntüler yansıdı.

Erzurumda soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Geceleri hava sıcaklığının eksi 20 derecelere düştüğü şehirde gündüz saatlerinde ise sıcaklık eksi 2 dereceye yükseliyor. İl genelinde 50 köy ve 20 mezra yolu kar sebebiyle kapalı bulunuyor.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Mehmet Kavukçu, trafik kazalarına dikkat çekmek, soğuk ve buzla sanat eseri oluşturmak için fakülte binası önünde 'Mevsimler ve Biçimler' çalışması gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında trafik kazalarında hurdaya çıkmış 4 otomobile itfaiye yardımıyla akşam saatlerinde su sıkıldı. Gece saatlerinde eksi 20'lere ulaşan soğukla otomobiller ve üzerine yerleştirildikleri çelik konstrüksiyon buz tuttu. Sarkıtların oluştuğu çalışma vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Erdal Kara isimli vatandaş, Erzurum'un soğununu anlatan çalışmanın güzel olduğunu belirterek, "Güzel ve farklı bir çalışma olmuş. Erzurum'da yaşanan soğukları güzel anlatmış." dedi. 8 yaşındaki Hasan Bulut ise ilk kez donmuş bir otomobil görmenin şaşkınlığını yaşadığını dile getirdi.

    Merkez Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir çam ağacının iğne yapraklarının buz tutması ise şaşkınlık oluşturdu. Vatandaşlar ağacın daha fazla buzdan etkilenmemesi için üzerine naylon serdi.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı eksi 25 derece olarak Ağrı'da ölçüldü. Kar kalınlığı Palandöken'in yüksek kesimlerinde 85 santimetreye çıktı.

Editör: TE Bilisim