CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e soruyorum CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e soruyorum
Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Türk Kadınlar Konseyi Derneği ile Mutfak Hijyeni ve Güvenilir Gıda Semineri düzenledi. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu ve Doç. Dr. Özge Özgen Arun, mutfak hijyeni ve sağlıklı gıda tüketimi konusunda bilgi verdi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere, Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş, AK Parti Esenler Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda semt sakini katıldı. Seminerde ilk konuşmayı Doç. Dr. Özge Özgen Arun yaptı. Mutfak hijyeni konusunda bilgilendirme yapan Arun, gıda güvenliğinin üreticiden tüketiciye, zincirleme şeklinde sağlandığını söyledi. Arun, "Sağlıklı bir ürün olarak aldığımız gıdaları doğru muhafaza edemiyoruz." diyerek, gıda güvenliğine etki eden faktörlerden mikroorganizmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Arun, gıda zehirlenmelerinin büyük bir bölümünün mikro organizmalardan kaynaklandığını belirtti.

Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu da Dünya Sağlık Örgütü’nün 60’tan fazla ülkede kadınların bilgisine sunduğu programa bağlı kalarak Güvenilir Gıda için 5 Anahtar konusunu anlattı. Yaklaşık 200’den fazla hastalığa gıdaların sebep olduğunu söyleyen Çiftçioğlu, bu hastalıkların birçoğunun da nedeninin tespit edilemediğini yalnızca tedavi edildiğini kaydetti. Bakterilerin zararlı olduğu fikrinin yanlış olduğunu belirten Çiftçioğlu, "Önemli olanın bakterilerin sayısı. Bakteri sayısı artmadan önce önlem almak gerekir." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim