90 yılı Kerkük için yaşayan adam... 90 yılı Kerkük için yaşayan adam...
Diyarbakır’da metruk bir binada eylem için ses bombası hazırladığı iddia edilen bir kişinin, bombanın patlaması sonucu parmaklarının koptuğu belirtildi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Fiskaya bölgesindeki metruk bir binada patlama meydana geldi. Ses bombası hazırladığı iddia edilen Mustafa Pamuk'un (19) patlamada parmakları koptu. Pamuk’un yanında olduğu belirlenen bir kişi, onu ambulansa teslim ettikten sonra olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Pamuk’un parmaklarının patlama sonucu koptuğu öğrenildi. Tedavi altına alınan Pamuk’un parmaklarının metruk binada olduğunun belirlenmesi üzerine bölgede yapılan çalışmada parmakları polis tarafından bulunarak hastaneye götürüldü.

Binada arama yapan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevlileri, binanın patlayıcı yapımı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin saklandığı yer olduğunu belirledi. Burada yapılan aramada 150 ses bombası yapımına yetecek kadar malzemenin ele geçirildiği belirtildi.
Olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Patlama ile ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Editör: TE Bilisim