Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Mecliste dün gece AKP'li milletvekillerinin verdiği ve savunmasını da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı bir "fiili durumu normalleştirme" önergesi verildi.

Mecliste çok sert tartışmalara neden olan önerge, sosyal medyada da çok ciddi yankı buldu. Önerge metni paylaşılarak önergeyi veren AKP'li milletvekilleri afişe edildi.

Bir sosyal paylaşımda şöyle deniliyor:

Nasıl açıklarsınız?
Yaklaşık 4 binden fazla tecavüzcüyü hapisten kurtaracak ve bir o kadar kadını kahredecek ve milyonlarca insanı da tiksindirecek önerge verilmiş durumda.
Önergeyi verenler:
Mehmet Muş, İstanbul milletvekili; 
Halis Dalkılıç, İstanbul milletvekili; 
Ramazan Can, Kırıkkale milletvekili; 
Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay milletvekili; 
Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye milletvekili; 
Ilyas Şeker, Kocaeli milletvekili...



AKP hükümeti adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önergeyi savunurken, tıpkı Başkanlık önergesindeki gibi açıklamalar yaptı.

Güya, Anadolu'da küçük yaştaki kızlarla düğünler yapılıyormuş. Hatta bu düğünlere savcılar, emniyet ve jandarma komutanları da çağırılıyormuş. Fakat daha sonra evlendirilen kızın yaşından dolayı ihbar geldiğinde aynı savcı ve güvenlik amirleri bu sefer damadı tutuklamaya geliyormuş. Bu düzenleme bu garabeti ortadan kaldıracakmış.

Bir Adalet Bakanının görevi yapılan yanlışı mazur göstermek değil, onu bertaraf etmektir. Küçük yaştaki kızın gerdeğe sokulması cahil kesimlerin işlediği önemli bir suçtur. Bu suça ortak olunacağına suçla mücadele edilmelidir.

Cumhurbaşkanının anayasal yetkilerini aşması yüzünden başkanlık sistemini dayatmak da aynı şeydir. Adaletin görevi, tüm toplumun yasaya uymasını sağlamaktır. Ona cevaz vermek değil.

Üstelik düzenlemeden sadece bakanın mazur göstermeye çalıştığı 'ebeveyn rızalı pedofili suçluları' değil, tüm tecavüzcüler yararlanabilecektir.

Öneriye tepkiler çığ gibi artıyor.

(Haberalp)



Editör: TE Bilisim