Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
Türkiye'de 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bazı suikastlerde parmağının olabileceği gündeme geldi.

Gazeteci Burak Ersemiz, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken öldürülen Gaffar Okkan'ın bu yapılanma tarafından suikastle öldürüldüğünü savundu. Cihan Haber Ajansı'na konuşan gazeteci Burak Ersemiz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı şehit edenlerin FETÖ üyelerince öldürüldüğünü düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Şehit edilmeden birkaç gün önce yüz yüze konuştuk. Bana ileride kullanmam şartıyla bir ses kaydı vereceğini ifade etti. Bununla ilgili ısrarcı sorularıma rağmen, bu kasedi daha sonra vereceğini söyledi. Gaffar Okkan ile buluşma gerçekleşmeden 24 Ocak 2001 tarihinde suikast sonucu şehit edildiği haberleri geldi. Suikast sonrası bana vermek istediği delilin peşine çok düştüm, ama elde edemedim.

O DELİL BULUNABİLİRSE...

Gaffar Okkan'ın bana vermek istediği ses kaydının FETÖ'cü suikast timini işaret ettiğini düşünüyorum. O delil bulunabilirse, Gaffar Okkan cinayeti aydınlanmış olur."

Ersemiz, Gaffar Okkan suikastının ardından çok sayıda yazılar yazıp sosyal medyadan da paylaştı. Ersemiz, yazdığı yazılarda gazeteci Uğur Mumcu suikastını gerçekleştiren kişilerin de aynı kişiler olduğuna dikkat çekti. Okkan'ın 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine katılan grubun suikastlere ilişkin bilgisi olabileceğini de ifade etti.

AMAÇ DEVLETE GÜVENSİZLİK

FETÖ bağlantılı askerlerin o dönemde bölgede görev yaptığının da altını çizen Ersemiz, Okkan'ın kendisine söylediği "Bence Uğur Mumcu suikastı ile Batman'da kafasına satır vurularak öldürülen gencin arasında bir fark yok. Amaç aynı. Önce devlete olan güvensizlik sağlanır. Sonra iki halk birbirine düşürülür" tespitini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Bir gazeteci arkadaşımla Gaffar Okan'la oldukça yakın görüşüyorduk. Kendisine büyük saygı duyan iki gazeteciydik. Okan ile sohbetlerimiz genellikle gece yarısından sonra olurdu. Bize güvenirdi. İşte bu sohbetlerinden bir tanesinde Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'na ait olduğu ve örgüte yollanmış
bir talimat kaseti dinletti. Kasetin dinlenmesinden sonraki yaptığımız dost sohbeti sırasında bize Hizbullah ismini kullanmadan, bunlar 'ajanlar ordusu, terör örgütü filan değil, aynı PKK gibi maşa bunlar' dedi."

24 OCAK'LAR RASTLANTI DEĞİL

O görüşmede, Gaffar Okkan'ın Türkiye'de yaşanan son yılları anlattığını belirten Ersemiz, "Gaffar Okkan'ın bu sözleri aslında devletin içindeki bir yapılanmayı işaret ediyordu. Belki biz de uzun süre adını koyamadık ama sanırım bu son darbe girişimi Gaffar Okkan'ın sözünü de haklı çıkardı. Yıllardır, 2001'den beri Mumcu'nun katilleriyle Gaffar Okkan müdürün katillerinin aynı kişiler olduğunu, buna inandığımı söyledim hep. Suikastlerın tarihinin 24 Ocak olması rastlantı değil" diye konuştu.

O dönemden günümüze halen faili meçhul kalan olayın FETÖ terör örgütüyle bağlantılı askerlerle ilişkili olabileceğinin altını çizen Ersemiz, "Okkan'ın sözleri aslında devletin içindeki bir yapılanmayı işaret ediyordu. O dönemden bugüne kadar faili meçhul pek çok olayın mutlaka bu kişilerle irtibatına bakılması gerekir. Bence bu olaylara ilişkin bu terör örgütünün çok ciddi bağlantıları ortaya çıkarılabilir. Okkan suikastı da bu sefer çözülecektir" dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim