BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 İktidar partisine destek yüzde 38’e kadar düşerken; HDP yüzde 11 ile barajı aşıyor. CHP’deki ön seçim de partiye oy kazandırdı…
Ge­zi­ci Araş­tır­ma Şir­ke­ti­’nin, 20-26 Ni­san ta­rih­le­rin­de Tür­ki­ye ge­ne­lin­de 36 il­de ger­çek­leş­tir­di­ği an­ke­tin so­nuç­la­rı açık­lan­dı. 4 bin 860 ki­şiy­le yüz yü­ze ya­pı­lan an­ket­te; AKP yüz­de 38.1, CHP yüz­de 28.5, MHP yüz­de 18, HDP 11, Mil­li İt­ti­fak (SP ve BBP) 4.1 oy ora­nı­na sa­hip ol­du. Ge­zi­ci Araş­tır­ma Ge­nel Mü­dü­rü Mu­rat Ge­zi­ci, AK­P’­nin son 6 ay­da cid­di bir dü­şüş ya­şa­dı­ğı­nı kay­det­ti.



Ge­zi­ci, “AK­P’­nin oy­la­rın­da­ki dü­şüş­te en bü­yük et­ken eko­no­mik sı­kın­tı ya­şa­yan hal­kın tep­ki­si ol­du. AKP seç­me­ni yok­sul­laş­tı. HDP’­ye kayan oy­la­rın yüz­de 90’ı Kürt va­tan­daş­lar­dan ge­li­yor. CHP’­nin ön se­çim yap­mış ol­ma­sı, HDP’­ye gi­de­cek ola­sı oy­la­rı en­gel­le­di­” de­di.

30 Mart 2014’te gerçekleştirilen ye­rel se­çim ve 10 Ağus­tos 2014’te­ki Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çim so­nuç­la­rı­nı en ya­kın bi­len Ge­zi­ci Araş­tır­ma; son ola­rak KKTC Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çim­le­ri­ni tek bi­len şir­ket ol­muş­tu.


ERDOĞAN DÜN NE DEMİŞTİ?

Meydanlarda muhalefeti eleştiren ve AKP için isim vermeden 400 milletvekili isteyen Erdoğan, dün Kuveyt dönüşü uçakta, Çözüm Sürecinin resmen bitirdiğine dair açıklamalar yapmıştı.

Hürriyet'in haberine göre Erdoğan, "Artık Kürt Sorunu var demek" ayrımcılıktır. Çözüm Sürecinde karşı karşıya oturulan bir masa yok. Bu devletin çöküşü demektir." demişti.

Oysa AKP Hükümeti'nin talimatı doğrultusunda MİT Başkanı Hakan Fidan'ın defalarca İmralı'da Öcalan'la görüştüğü Havuz Medyası tarafından açıklanmıştı. Erdoğan da farklı zamanlarda Hükümet adına MİT'in İmralı'da Öcalan'a görüşmeler yaptığını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim