Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, göreve başladığı sıralarda bir genelge yayınlayarak, kamuda araç saltanatına son verilmesini istedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yasağı kendisine bağlı Diyanet Vakfı aracılığıyla 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı aldırdı.
 
Başbakan Davutoğlu'nun "araç saltanatına son verin" çağrısını dinleyen yok. Kamu kurum ve kuruluşları, çağrıyı delmenin yolunu bir şekilde buluyor. Büyük kısmı bu yasağı, ihale verdiği şirketlerden "hizmete tahsis" şeklinde araç alımı ile hayata geçiriliyor. Çoğu zaman bu araçların benzin ve şoförleri bile o şirketlere yükleniyor. Elbette söz konusu şirketler de bu maliyeti alınan ihalenin üzerine yükleniyor.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı ise bu yasağı, kendisine bağlı Diyanet Vakfı aracılığı ile deldi. Hac ve umre hizmetleri organize eden Diyanet İşleri Vakfı, Başkan Mehmet Görmez'e makam aracı satın aldı. Mercedes S500 model özel donanımlı araç için 1 milyon TL ödendiği öğrenildi.
 
Vakıf ayrıca genel müdürler için 14 adet Toyota marka, teşkilat için de 16 adet ticari minibüs satın aldı. Genel müdürler daha önce makam aracı olarak Ford Focus ile Renault Fluence kullanıyordu. Diyanet TV ve Diyanet Radyosu’nda çalışan 100 personelin maaşlarını da Diyanet Vakfı karşılıyor.


Editör: TE Bilisim