TRT Belgesel  den skandal TRT Belgesel den skandal
  - ERZINCAN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri ve etüt merkezlerini kapatma hazırlığını değerlendirdi. Önce dershane ihtiyacını ortadan kaldırmak gerektiğini belirten Gül, çalışmaların devam ettiğini, itirazların dikkate alınacağını ve tasarının Meclis’te görüşüleceğini belirtti.

İl seyahatleri kapsamında dün Erzincan’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir soru üzerine dershanelerin kapatılmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Okullar varken buna paralel bir eğitim sisteminin hoş olmadığını belirten Gül,  “Ancak önce dershaneleri ortaya çıkaran sebepleri yok etmek, böyle bir ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekir.” dedi. Bu konudaki çalışmaların uzun vadeli bir program çerçevesinde devam ettiğini belirterek, “Eminim eğitimciler de dahil bunu herkes tartışacak. İtirazlar yapılacak. Henüz kesinleşmiş değil, çalışma aşamasında. Bakanlık hazırlık yapacaktır, Meclis’te görüşler alınacaktır. Bütün bunlar dikkate alınarak bir çalışma yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

    Kızlı-erkekli öğrenci evleri tartışmasıyla ilgili olarak da ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı, “Her yerde üniversite açıldı. 1,5-2 milyona yakın öğrenci var ama bu kadar yurt yok. Bunlar hep arz-talep meselesi olarak ortaya çıkıyor. Birtakım rahatsızlıklar, adlî meseleler olursa gereği yapılır. Bunlar hukukun üstünlüğü ve ihtiyaçlar çerçevesinde ele alınacak konulardır.” değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘siyasete veda mesajı’ olarak algılanan sözlerini ise “Gayet güzel bir açıklama.” diye niteledi.

    Cumhurbaşkanı Gül’ün il seyahatleri kapsamında dünkü durağı Erzincan’dı. Gül’ün konvoyuna il merkezinden valilik binasına gelişine kadar atlı cirit takımı refakat etti. Valilik ziyareti sırasında halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Gül, kendisini bekleyen vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı daha sonra valilikte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Gül’e yeni anayasa çalışmalarında meydana gelen tıkanıklık da soruldu. Gül, “Yeni bir anayasa yapılmasını en çok destekleyenlerden ve bu yönde çok yol gösterici olanlardan biriyim. Şu anda bir şey söylemek istemiyorum. Siyasetin de kendi gerçekleri vardır. Bugünkü ortam içinde nereye varılır, bir şey söylemek istemem. Herhangi bir uzlaşma olursa hepimiz mutlu oluruz.” dedi.

Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kanun taslağına ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi: “Okullar varken, o okullara paralel başka bir eğitimin olması aslında hoş değil. Ama önce dershaneleri ortaya çıkaran sebepleri yok etmek, böyle bir ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekir. Uzun vadeli bir program var. Bunu eminim ki eğitimciler de dahil herkes konuşacaktır. İtirazlar yapılacaktır. Bunlar dinlenerek yol alınacaktır. Henüz kesinleşmiş değil, çalışma aşamasında. Bakanlık çalışma yapacaktır, Meclis’te görüşler alınacaktır. Eminim ki bütün bunlar dikkate alınarak bir çalışma yapılacaktır.”

Editör: TE Bilisim