Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek ve çalışanları, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında esnaflara ve vatandaşlara gül dağıttı.

    Peygamberimizin (sav) sembolü haline gelen gülleri dağıtan Müftü Gerek’i esnaf tebrik etti. Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav), dünyaya gelişinin yıldönümünü en güzel şekilde kutlamaya çalıştıklarını ifade eden Gerek, kutlama programlarının bugün itibari ile başlayacağını söyledi.

    Miladi 20 Nisan 571 yılında dünyayı şereflendiren gönüller Peygamberimizin (sav), doğumunun bu yıl 1442’nci yılı olduğunu açıklayan Gerek, Kutlu Doğum Haftası’nın 24. yılı Kırıkkale'de büyük bir coşku ve kardeşlik bilinci ile kutlanacağını kaydetti.

    Gerek, “Kur’an-ı Kerim’in beyanı ile bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah’ın (cc) izni ile bir davetçi ve ışık saçan bir kandil olarak (Ahzab 45-46) gönderilen sevgili Peygamberimizin (sav), doğumu asırlardan beri milletimiz ve bütün Müslümanlar tarafından Mevlit Kandili olarak idrak edilmektedir.” dedi.

Editör: TE Bilisim