YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Gümüşhane’de Kabaköy başta olmak üzere Arzular Kabaköy beldesinde gerilim tırmanıyor. Belde sakini olan hak sahipleri müthiş bir haksızlığa kurban edildi. Yitirmez köyünün tarla ve arazisinin yüzde 90’ına yakını Arzular ve Kabaköylünün tapulu arazisi olmasına rağmen; buradaki yayla yanlışlıkla Yitirmez köyü üzerine kayıt edilerek büyük bir bürokrasi hatası yapıldı. Bu hata ile asırlardır Arzular ile Kabaköylülerin kullandığı zilyetlik hakları, binlerce şahidi olan hak sahiplerinin yaylaları, meraları ve otlakları ellerinden alınmak isteniyor.

TAPU VE KADASTRODA GÖREVLİ İŞGÜZAR BİR BÜROKRATIN HATASI

Usulsüz tarihi Rum çeşmesi kazısı üzerinden yapılan tartışma ile konu yeniden kamuoyunun gündemine taşındı. Hantal bürokrasinin halktan kopuk işleyişi, insanlara kök söktürüyor. İşin garip tarafı kurulduğunda hane sayısı 5 ve 6’yı geçmeyen Yitirmez köyünün sakinleri, Kabaköylü akrabalarını da hiçe sayıp resmiyete sığınarak Kabaköy yaylasını iç etme ve hükmetme derdine düştüler. Eski bir küçük Rum mahallesi olan Leri (Yitirmez) köyü, tüzel kişiliği oluşturularak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde görevli üst düzey bir uyanık bürokratının işgüzarlığı ile bölgenin tüm yayla mezra ve arazisi bu köyün üstüne yazılarak tam bir bürokrasi hatası yapılmıştır. Bu skandal hata üzerinden fitne-fesat tohumları ekilerek insanlar gereksiz bir tartışmaya kavga kaos ve huzursuzluğa itilmiştir. Türk çocukları, bölgede yaşayan imtiyazlı Rum ahaliye, yıllarca taş ocaklarından taş taşıyarak karınlarını doyuruyordu. Mübadele ve benzeri sebeplerle Rumlar gidince Kara Godil mevkiinde yerlerini Kabaköy ve Dölek köyünden 183 kişi satın aldı.

PROVOKATÖRLER YİNE İŞ BAŞINDA

Orada zaten asırlarca Kabaköy ve Arzular sakinleri yaylacılık yapıyordu. Şimdi insanlar sanki önceden giden Rumlar gibi yaylalarından dışlanıp sürülmek isteniyor. Yörede binlerce insanın “Bir gün köyüme döner hayvancılık yaparım” hayali kabusa çevrilip kaba kuvvetle, yobazlıkla korkutulmak ve sindirilmek isteniyor. Geçen yıllarda bir Kabaköy sakininin hayvan kulübesinin kurşunlanması ve tarihi çeşmeye yapılan kazı işlemi bardağı taşıran son damla olmuştu. Şimdi provokatörler iş başında boş durmuyor. Bu sorun çok acil olarak çözülemezse bölge çok talihsiz gelişmelere gebedir. Hatta aynı hata sadece Arzular Kabaköy beldesinin iki köyü için de geçerlidir. Hepsi komşu, akraba olan bu insanların sorununu çözmek bürokrasi siyaset kurumu ve devletin işidir. Gerilim ve tansiyon daha fazla tırmandırılmadan sorun acilen çözülmelidir. Özetle büyük köyü (Kabaköy) küçük köye (Yitirmez) yutturmak istiyorlar. Köylerin boşalmasına ihmal ilgisizlik de eklenince adeta fırsatçılara gün doğdu.

Birlik ve beraberliğimizi yıkmak isteyen fırsatçılara karşı Allah yardımcımız olsun.

Editör: TE Bilisim