Gümüşhane Arzular Kabaköy Beldesi ve Yitirmez köyümüz sakinleri ile son günlerde yapılan tartışma yayla gerçeğimizin anlaşılmasına çok büyük pozitif katkı yapmıştır. Konu büyük oranda anlaşılmış olup, herkes hakkını, hukukunu ve sınırlarını bir kez daha öğrenmiştir. Meydana getirilmek istenen fiili durumu ne mezardaki dedemiz nede beşikteki bebeğimiz asla kabul etmez ve hiç kimse etmeyecektir.

AKREPLİĞE SOYUNMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK

O yaylalar kıyamete kadar devletimizin, zilyetlik yayla hakları ise bölge sakini insanlarımızındır. Oradaki tüzel kişiliklere sığınarak imtiyaz talebini ne dün kabul ettik nede bugün kabul etmiyoruz. O yaylalarda birlikte hayvancılık yapmaya sonsuza kadar inşallah devam edeceğiz. Oralardaki tapulu yerlerin dün parasını vererek alanlar, otunu biçerek merasını otlatarak yıllarca hayvancılık yaptı. Yani dün birileri tapusunu verecek başka birisi otlatacak. Yok öyle yağma! Oralar dün de otlak ve meramızdı bugün de yarın da böyle olacaktır. Yıllarca o dağlarda Kabaköy’ün yaylasında hayvan otlattım. Nerede su var göze var mağara var onu bilirim. Aranızda hiç Köşe taşı çamuru ile koyun kuzu boyayan var mı? Gelsinler, hangi kelif kime ait onlara göstereyim. O kelifleri sahipleri adına kadastro çalışmasında atlayanlar, çok ağır vebal altındadır. İnsanların ilgisizliği, kaderin mecbur ettiği gurbet o viran olan yaylamızı, keliflerimizi ve hatıralarımızı asla unuttuğumuz anlamına gelmez. Orası bizim zirvelere yolculuk adresimiz, evlat ve torunlarımıza hatıralarımızın adresidir. Oralara sahip olmanın bedelini çok ağır ödedik. Atatürk’ün silah arkadaşı dedem Bursa’da, Trakya’da tarla almadı. Karagodil’de tapulu otlak ve hayvan yaymak İçin yayla zilyetliği aldı. Bu durumu, torunları olan bizlere çok göreni, vicdanlar mahkum eder. Bizden başka oralara kim ilgi gösterir? Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Oralar ağlama değil gülme diyarımız olmalıdır. Oralar Kabaköy Arzular ve Yitirmez sakini herkese yeter. Köylülük, akrabalık yaparken akrepliğe soyunmanın hiç kimseye faydası yoktur.

HERKESE HAKKIM HELAL OLSUN

Bölgenin tarım ve hayvancılığa yeniden katkısı eski ve ihtişamlı yayla günlerimizin geri gelmesi konusunda gösterilen her türlü duyarlılığa yürekten teşekkür ediyoruz. Maksadımız gönül kırmak veya insan incitmek değildir. Hiç kimseyi üzmek, hakkını yemek asla değildir. Orada hiç kimsenin kimseye haksızlık yapmasına gönlümüz razı olmaz. Komşuluk, akrabalık, hemşerilik hukukumuzun korunması yüceltilmesi esastır. Boş konuşan kolpacı, karavana atan tutana fırsat vermemeliyiz. Kişilik zaafiyeti olan, haset, kin, husumet marazına yakalanmış olanlara asla geçit vermemeliyiz. Dağların ardındaki ufkun ötesini gören, geleceği dostluk kardeşlik muhabbet üzerine kuranlara selam olsun. Bu bilgilendirme, gerçekle yüzleşme buluşma sürecinde üzdüğüm kırdığım kimse varsa helalleşelim ve eğer benim hakkım varsa helal olsun. Bu yıl ve ilerleyen yıllarda eşsiz flora diyarı yaylalarımızda hayvancılık yapmaya devam edeceğiz. Yaylalarda yeni hatıralar oluşturmaya devam edeceğiz. Yıllarca Gümüşhane Valiliği izniyle derneklerimiz yayla şenliği yaptı. Önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl hayvanlarımızla tekrar yaylaya çıkacağız İnşallah. Başta Arzular Kabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış bey, belde muhtarları ve Yitirmez köyü muhtarımıza ilgi, destek hizmet ve anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz. Yayla tartışmamıza katkı yapan, yorum yapan, ilgilenen demokratik duyarlılık ve karşılıklı anlayış gösteren herkese yürekten teşekkür ederiz.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

SABRİ ŞENEL / 24.7.2020

Editör: TE Bilisim