Gümüşhane Arzular Kabaköy belediye başkanı ve muhtarlarımızdan beldede küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kışlayacağı, yazın yaylalarda kışın beldede müşterek ahır yaz kış hayvanlar ile ilgilenecek bakıcı çoban tutulmasını, insanları yeni hayvancılık yapma şartlarını oluşturmaya davet ediyor bekliyor ümit ediyoruz!

Yayla keliflerimiz tarih oldu! Bugünkü alternatif müşterek çağdaş şartlara haiz ahırlardır. Yaylalarımız Arzular ve Kabaköy belde araçla en çok 20 dakika mesafededir. Hayvanlar sağılınca anında süt beldeye ulaştırılır ya da yerinde imal edilir taze taze.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Uygun bir imalathanede bölgenin leziz Tereyağı çeşit çeşit peyniri mütevazi bir satış noktası ile halka arz edilebilir.

Dut ekimi teşvik edilip o imalathanede Gümüşhane’nin nefis pekmezi imal edilir.

Bu ürünler kapış kapış müşteri bulur.

Bu satış noktası teşvik ve destek verilen tarım ürünlerinin satışında yapabilir.

Mesela Gümüşhane’nin kuru fasulyesi İspir ve Çayeli fasulyesinden çok daha kalitelidir. Yörede niçin bir kuru fasulye öncelikli lokanta vb. tesis özellikle yazın çalışmaz mı? Konuyu çok abartmaya dallandırmaya budaklandırmaya gerek yok sadece ön açalım yeter kervan yolda dizilir.

Herkesin yaylada otlayan bir ineği koyunu vb. olsun.

Bu pratik etrafta uygulanabilir model olsun.

Bizim için yörede hayvancılık gelişsin sebze meyve tarımı yapılsın ve bunun önü açılsın bu birçok üretim alanına kapı aralar.

Aslında bütün yurt sathında aynı mantıkla küçük tarım ve hayvancılık işletmeleri hayata geçirilebilir.

Bunun gibi birçok başarılı projeleri hayata geçirecek başarılı bir belediye başkanımız var güzel haberlerini bekliyoruz.

Selam sılaya selam sıla dostlarına!

SABRİ ŞENEL / 22.7.2020

Editör: TE Bilisim