‘Askerlik kısalıyor mu?’ sorusunun yanıtı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan geldi. Şu an böyle bir çalışma olmadığını belirten İsmet Yılmaz, ‘Bakın bazı şeyler hiç söylenmez yapılır. Dolayısıyla söylendiği zaman yapmak lazım. Hükümetin gündeminde bugün için böyle bir çalışma yok’ şeklinde konuştu.

İsmet Yılmaz, İzmir’de düzenlenen ‘Sivas Günleri’nin açılışını yaptı. Sivaslı olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, basın mensuplarının “Askerlik süresi kısaltılacak mı?” yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı:

Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den

"Şu an öyle bir çalışma yok. Bakın bazı şeyler hiç söylenmez yapılır. Dolayısıyla söylendiği zaman yapmak lazım. Hükümetin gündeminde bugün için böyle bir çalışma yok. Bu aynı Adalet Bakanlığı’nın affına benzer. Adalet Bakanlığı af yapıyorum diye söylemez, af yapıyorum derse sanki o af olacak süre için suçu teşvik etmiş gibi olur. Düşünüldüğü an gerçekleşir. Şu anda gündemimizde askerlik kısaltılması çalışması yok. Ancak ileride çözüm süreci nasıl gidecek. Ülkede huzur güven esenlik nasıl olacak gidişata bir bakacağız. Her şey çok yolunda gidiyorsa onun üzerine ülkemiz için en doğrusu ne ise o çalışma yapılır.”

“BMC İLE SÖZLEŞMEYİ FESH ETTİK BİZ BİLE ALACAKLIYIZ”

Bakan İsmet Yılmaz, basın mensuplarının, BMC’de yaşanan ekonomik krizin, Türk Silahlı Kuvvetleri için 'kirpi’ denilen askeri araçların üretimini etkilediğini hatırlatıp, bu konuda neler yapılacağını sormaları üzerine “Kirpi ile ilgili sözleşmeyi fesh ettik. Alamadığımız kirpiler kaldı, aldıklarımız oldu. Bizim de BMC’den alacağımız var. Devlet borcunu ödemedi de böyle oldu diye bir durum yok. Devletin kimseye borcu olmaz. Kaldı ki bizim de kaynağımız çok fazla. Şu anda BMC ile olan sözleşmeyi fesh ettik” diye konuştu.


 

Editör: TE Bilisim