Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
İki oğlu, üç yeğeni ve dayısının dört oğlu talasemi hastası olan Sadun Demir, çocukların daha sağlıklı ortamda tedavi olabilmesi için yeni hemodiyaliz ünitelerinin açılmasını istedi. 20 günde bir çocuklara kan verdiklerini belirten Demir, "Hepimizin gelir durumu düşük. Üç aile yan yana kalıyoruz. Hamallık yaparak geçinmeye çalışıyoruz." dedi.

Ailesinde 9 talasemi hastası bulunan Sadun Demir, hemodiyaliz ünitelerinde 18 yaş altı çocuklara ayrılan bölümlerde yer sıkıntısı yaşandığını iddia ederek, bu sorunun en kısa sürede giderilmesi için yetkilerden çaba sarf etmesini istedi. Güneykent Mahallesi’nde ikamet eden Sadun Demir, 2011 yılında bir program için Batman'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp yaşadıkları sıkıntıları anlattığını, ancak o günden bugüne kadar sorunların çözümüne yönelik adımların atılmadığını ileri sürdü.

        Batman'da hemotolog olmadığından tedavide kullanılan ilacı almak için gerekli olan raporu almak isteyenlerin Diyarbakır Tıp Fakültesi'ne gitmek zorunda kaldığını belirten Demir, bunun da zaten ekonomik durumları düşük olan hasta yakınlarına ek külfet getirdiğini söyledi. Şu an 18 yaş altı çocuklar için ayrılan bölümü yetersiz gördüklerini ifade eden Demir, talasemi hastalarının tedavisinin yapıldığı bölümde değişik hastalıkları bulunan çocukların da kaldığına dikkat çekerek, hastaların daha sağlıklı ortamda tedavilerinin yapılabilmesi için yeni cihaz ve daha büyük bir ünitenin açılması gerektiğini belirtti.

        20 günde bir çocuklara kan verdiklerini belirten Demir, "Hepimizin gelir durumu düşük. Üç aile yan yana kalıyoruz. Hamallık yaparak geçinmeye çalışıyoruz, ancak her zaman iş yok. Yeşil kartımız var ve her 3 ayda ödenen çocuk parası alıyoruz. Bununla kıt kanat geçiniyoruz. Her 20 günde bir çocuklara bir, büyüklere ise 2 ünite kan veriyoruz. Üniteler büyütülüp hemotolog atansa çok iyi olacak." şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim