İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Türkiye'de sağcı ve solcu siyaset anlayışında, dış güçler, emperyalist güçler vb.günah keçileri hazırdır daima. Dönüp de hiç kendimizde hiç suç var mı, bizim hatamız ne diye bakmayız. Hep masonlar, siyonistler, emperyalistler bize tuzak kurmuş, bizi zora sokmuşlardır. 

Bu koroda uzun yıllar bulundum, hizmet ettim.

İlk yurt dışına çıktığımda 1979 yılında,yurt dışından milyon dolarlık kredi almak için bir Türkiye'de esnaf saat 10da zor dükkan açarken, sabahın 6sında karda buzda işe aç karna başlayıp insanları görünce utandım. Örnekler çok. Mao, kapitalistler kahrolsun derken açlıktan 50 milyon ölürken, insanlar tavuk kulübelerinde yaşarken, Çinli proleterleri dünya kapitalistlerine grevsiz peşkeş çeken Çin Komünist partisinin 30 yılda çini nerden nereye taşıdığını gördüm. 

Sen kendi çıkarlarını gözetmez,sen ne yapacağını bilmezsen, yabancı senin yerine niye niçin yapsın ki?

Osmanlı için de geçerli ama biz Türkiyeyi idare eden siyasi liderlere bakalım, kim neyi hangi şartlarda başardı ve eğitimi, dünya görüşü, vizyonu ne diye. 

Bugüne göre daha zor zamanlarda görev yapmış Demirel, Özal ve Erbakan bir tarafta, birde son yirmi yılda etkili olanların mezun oldukları okullara, vizyonlarına, dünyaya bakışlarına.

Kabahatı önce kendimizde arayalım, eksikliklerimizi giderelim. Kış her zaman kışlığını, yabancı da her zaman düşmanlığını yapacak, çıkarını düşünecektir.

Gaffar Yakın

Editör: TE Bilisim