Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olan işçiler için Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Maden Şehitliği Anıtı’na destek olacak. Birlik Başkanı Ali Kahyaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kahyaoğlu, anıta destek olmak istediklerini söyledi.

Soma’da yaşanan facianın kendilerini de derinden yaraladığını ifade eden Kahyaoğlu, “Soma’da yaşanan maden faciasının ardından, Soma Belediye Başkanı ile görüşmelerimiz oldu. Bir ay sonrada ziyaretine gittik. Burada yapılacak anıt projesinin içerisinde yer almak istediğimizi söyledik. Biz bu projeye siyasi olarak bakmıyoruz. Bizim tek siyasetimiz madenciliktir. Burada yapılacak çalışma, 301 maden şehidimiz anısına yapılacak bir çalışma olacaktır.” dedi.

Genel Sekreter Memiş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Konuya sizinle aynı hassasiyette yaklaşıyoruz. Biz bu projeye toplumun bütün kesimlerini dahil ederek, hayatını kaybeden işçilerimize olan vefamızı göstermek istiyoruz. Bugüne kadar tarafları bekleyelim ve herkesi dahil ederek projeyi başlatalım istedik. Bu nedenle biraz gecikme oldu. Biz şu anda ihale sürecini başlattık.” diye konuştu. İhale süreci başlamış olmasına rağmen isteyenlerin katkı yapabileceğini ifade eden Memiş, “Tabii bu projeyi kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve şahsım başta olmak üzere bu projeye emek verenler adına sizler, vereceğiniz destekler için teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim