Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Ankara Macunköy’deki Kentsel Yenileme Projesi’nde hak sahiplerine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yaptığı 254 dairenin anahtarı törenle teslim edildi.

    Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kentsel yenileme projesinin ilk etabını tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yaşar, toplam 18 bloktan oluşan Macunköy’deki kentsel yenileme projesinin ikinci etabında da sona gelindiğini müjdeledi.
Yaşar, “Kısa bir zaman sonra tamamlanacak olan ikinci etapta 275 konuttan 107 tanesi hak sahiplerine teslim edilecek. Arazi sahibi vatandaşların gelir durumuna ve arazilerinin büyüklüklerine göre projelendirilen 2+1 ve 3+1 dairelere toplamda 361 hak sahibi kavuşacak.” dedi.

    ÖNCELİK BARINMA HAKKI

    Anahtar teslim töreni öncesinde konutları TOKİ Başkan Yardımcısı Bulut ile birlikte inceleyen Yaşar, vatandaşlara yeni dairelerinin anahtarlarını bizzat teslim etti. Vatandaşların en temel haklarından birisinin barınma hakkı olduğunu vurgulayan Yaşar, sosyal belediyeciliğin ilk kuralının vatandaş hakkına saygıdan geçtiğini vurguladı.

    Projenin başlatılmasından bu yana Yenimahalle Belediyesi’nden kira yardımı alarak herhangi bir mağduriyet yaşamayan vatandaşların, yeni evlerine kavuştukları tören, renkli görüntülere sahne oldu.

    Törene, Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Başar Bal, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Geçtiğimiz aylarda kuraları çekilerek yerleri belirlenen vatandaşlar, şimdi de yeni evlerine kavuşma sevincini yaşadı.

Editör: TE Bilisim