Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş
Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, basını susturmaya yönelik her türlü gözaltı girişimini kınadıklarını söyledi.

Başkan Fethi Kurt, Manavgat'ta yaptığı basın açıklamasında, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın hukuksuz gözaltına alınmasının 17-25 Aralık'a sayılı günler kala yapılmasının tesadüfi olmadığını kaydetti. Siyasi iktidarın, 17-25 Aralık'ın üstünü örtmeye yönelik hayata geçirdiği antidemokratik yasalarla ülkede hukuku ayaklar altına aldığını belirten Kurt, ülkede demokrasi, ileri demokrasi ve hukukun üstünden bahsetmenin imkansız olduğunu ifade etti. İktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesimi susturmaya çalıştığını vurgulayan Kurt, yandaşcılık ve benim adamım ve riyaya bağlı kadrolaşmanın 12 yıllık AK Parti iktidarında zirveye ulaştığını kaydetti.

Bu tür algı operasyonlarıyla özgür basının asla susturulamayacağını belirten Kurt, Samanyolu TV ve Zaman gazetesine yönelik yapılan algı operasyonunun Türkiye'nin dünyada itibarını ayaklar altına aldığını söyledi. İktidarın, yargı oyunlarıyla basını korkutma ve susturma girişimleriyle anı zamanda kendi sonunu hazırladığının altını çizen Kurt, açıklamasını şöyle tamamladı: "İktidar, 17-25 Aralık'taki hırsızlığın üstünü örtmeye yönelik bu tür özgür basını susturma girişimleriyle aslında ateşle oynuyor. Kendi sonunu hazırlıyor. Gerçekler halktan saklanamaz. Milletimiz 17-25 Aralık'ta ayyuka çıkan hırsızlığı gördü. Özgür basın asla susturulamaz. Özgür basına yapılan hukuksuz gözaltı ve tutuklamaları kınıyoruz."

Editör: TE Bilisim