Geçtiğimiz gün Şanlıurfa’da düzenlenen olaylı BDP etkinliğinde Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici polise silah çekmeye yeltendiği iddia edilmişti. Binici, silahına yeltenmediğini belirterek, “Silaha yeltenseydim, çıkarır, hedefi de gözetler, gözünün ortasına çakardım” dedi.

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit

GÖZÜNÜN ORTASINA ÇAKARDIM
Binici, Viranşehir’deki olaylarda polise silah çekmek isterken basında fotoğraflarının yayımlanmasının sorulması üzerine, “Güvenlik güçleriyle görüşmeye giderken üzerimize gaz bombaları atıldı. Benim orada refleksim oldu, doğrudur. Ama silah çekmedim. Çektiğim takdirde, hedef gözeterek atardım. Çünkü nefsi müdafaaya giriyor. Eğer orada bile bile gaz bombalarına karşı dikilip ölmeyi beklersem, o benim için çok büyük bir eksikliktir. Ne demek oluyor? Halkın seçilmiş iradelerine polis durup dururken gaz sıkacak. Silaha yeltenmedim. Ancak silaha yeltenseydim, çıkarır, hedefi de gözetler, gözünün ortasına da çakardım. Çektiğim an vururdum, hiç göz yaşına da bakmazdım. Benim üzerimde 24 saat silah var. Can güvenliğimi sağlayamıyorum bu ülkede.” yanıtını verdi.

BDP'Lİ VEKİL POLİSİ TEHDİT ETTİ HABERİ

Editör: TE Bilisim