İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye’den gelen uçaksavar mermisi ile çene ve boğaz kısmından ağır yaralanan Ahmet Özer sağlık durumu iyiye gidiyor. Yüzünün şişmesi üzerine nefes alması için boğazından delik açılan Özer, yaralarının iyileşmesi üzerine tekrar ağzından nefes almaya başladı.

Ceylanpınar’da çocukları ile sofrada otururken duvarı delerek boynuna saplanan uçaksavar mermisi ile ağır yaralanan inşaat işçisi Ahmet Özer’in OSM Ortadoğu Hastanesindeki tedavisi sürüyor. Yoğun bakımda takip edilen Özer’in pazartesi günü servise çıkarılması bekleniyor. Uçaksavar mermisi ile yüzünden çenesinden dil kökünden ve nefes borusundan ağır yaralanan Ahmet Özer’den sevindirici haber geldi. Özer’in doktoru Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Gençağa, Özer’in boğazından açılan hava yolunun kapatıldığını ve solunun normal yolla yapılmaya başlandığı bildirdi. Gençağa, iki günlük solunum egzersizinin ardından servise çıkarılacak olan Özer’in birkaç günlük takibin ardından taburcu edileceğini söyledi.
Op. Dr. Servet Gençağa yaralının tedavi süreci ile ilgili şöyle konuştu: “Ceylanpınar’dan ateşli silah yaralanması ile hastanemize başvuran hastamıza daha önce iki defa müdahale yapıldı. Önce acil gereksinimleri karşılandı akabinde çene kemiğinde meydana gelen kemik kaybını gidermek amacı ile tekrar bir ameliyat yapıldı. Bu ameliyatta Plastik Cerrahi ekibimiz tarafından hasarlı bölgeye özel bir plak yerleştirilerek hastanın çenesinin simetriği sağlandı. Eş zamanlı olarak ağız içindeki yaraların bakımı yapıldı.”
Çene kısmından ağır yaralanan Özer’in nefes almakta zorlanması üzerine boğazından nefes alması için bir delik açıldığını hatırlatan Gençağa, yüzündeki düzelme üzerine açılan deliğin kapatılıp nefesi tekrar ağızdan alması sağlandığı açıklandı. Birkaç güne kalmaz yaralının taburcu edileceğini kaydeden Doktor Gençağa, Hastamız bugün itibari ile artık boğazındaki delikten değil ağzından nefes alıyor. Pazartesi gününe kadar solunum egzersizleri devam edecek daha sonra hastamız servise alınacak. Birkaç günlük takibin ardından hastamızın taburcu edilecek duruma gelmesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Bu arada sağlık çalışanlarının konuşmalarını anladığı görülen yaralı, mimikleri ile karşılık verdi.

Editör: TE Bilisim