Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Kendilerine 'Taksim Dayanışma Platformu' adını veren grup, Taksim’in yayalaştırılması projesi kapsamında tarihi dokusundan uzaklaştırıldığını öne sürerek eylem yaptı. İstiklal Caddesi’nde bulunan bir alışveriş merkezine yumurta ve boya ile saldıran eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı.

Taksim Dayanışma Grubu üyesi yaklaşık 100 kişi, Taksim’in yayalaştırılmasına dikkat çekmek için Taksim Gezi Parkı’nda imza topladı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe geçen grup kentsel dönüşüm projesinin İstanbul’un tarihi dokusuna zarar verdiğini ifade eden sloganlar attı. Kapatılan Emek Sineması’na doğru yürüyen grup, bu esnada İstiklal Caddesi’nde bulunan bir alış-veriş merkezine girmeye çalıştı. Güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi ve eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Protestocular, AVM binasına yumurta ve boyalarla saldırdı. Olay esnasında iş yerindeki dükkanların zarar görmemesi için AVM’nin kepenkleri indirildi.

Grup AVM önünde yaptığı açıklamanın ardından olaysız dağıldı. Çıkan olaylarda gözaltına alınan kimsenin bulunmadığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim