Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Bugün TBMM'de yapılan Anayasa Komisyonu görüşmeleri sırasında söz alan Antalya İyi Parti milletvekili Feridun Bahşi "ülkücü vicdanları yakıp kavuran ADALETSİZLİKLERİ dile getirerek Cumhurbaşkanını sözünü tutmaya davet etti.


İşte konuşmalarından başlıklar:

-Özellikle 12 Eylül 1980 darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimi de ülke insanına uygulamalardaki hukuksuzluklar, adil yargılamanın yok sayılması, keyfî tutuklamalar hatta “bir sağdan, bir soldan” küçük yaştakilerin yaşlarının büyütülerek idam edilmeleri, hatta idam edilenlerin daha sonra yargı kararlarıyla aklanmaları derin travmalar yaratmıştır... 12 Eylül 1980 darbesinin mağduriyetlerinin giderilmesi hususunun bu yasa teklifine dâhil edilmesi bizim önerimizdir.

-Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 2010 Anayasa referandumu öncesinde, partisinin grup toplantısında ve meydanlarda yaptığı konuşmalarda, "12 Eylül 1980 darbesinden sonra idam edilen Necdet Adalı, Mustafa Pehlivanoğlu ile Erdal Eren’in isimlerini anarak, 12 Eylül Anayasa referandumunun aynı zamanda bir iade i itibar olacağını söylemiş, referandumda "evet" oyu istemişti. Ancak bu sözlerin ardından on yıl geçmesine rağmen ortada ne iade i itibar var ne de bununla ilgili bir çalışma. Bu kanun teklifi bu iade i itibar için de bir fırsattır.

-FETÖ'yle uzak yakın ilişkisi olmamış, ömürleri FETÖ mücadelesiyle geçmiş gazeteler, dernekler kapatılıp insanlar da tutuklanarak cezalandırılmaktadır. İktidarda tanıdığı olanlar uydurma raporlar ve gerekçelerle serbest bırakılırken, işlerine iade edilirken, FETÖ okullarında kendileri ya da çocukları okumuş siyasetçiler ve Ankara’yı parsel parsel satıp FETÖ’ye peşkeş çekenlere dokunulmazken, haklarında bütün iddialar son bulmuş hatta hiç soruşturma açılmamış, soruşturma açılıp kovuşturmaya yer olmadığı kararı alınmış veya yargılanıp beraat etmiş ama KHK’yle işlerinden edilmiş insanlar hâlâ büyük mağduriyetler yaşamaya devam etmektedir.

-Bundan dolayı diyoruz ki bu teklifle sadece Yüksek Adalet Divanı tarafından yürütülen yargılamalar sonucunda hakkında karar verilen mağdurların değil, 12 Eylül darbesinden nasibini almış, diğer muhtıralarla mağdur edilmiş, idam edilmiş, hayatı mahvedilmiş insanlarımızın ve 15 Temmuz mağdurlarının da bu kapsam içine alınmasını talep ediyoruz.

Sayın Feridun Bahşi'ye Meclis'te gösterdiği ülkücü hassasiyetinde dolayı teşekkür ederiz.

Editör: TE Bilisim