Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
 “Biz Tayyip ( Erdoğan) Bey’in başkanlığını destekliyoruz. Biz AKP ile bu temelde bir başkanlık ittifakına girebiliriz” A. ÖCALAN ( Artin Agopyan) Başka söze gerek var mı? Terörist başı Agopyan’ın sözü gayet açık değil mi? Diyor ki; “Biz Erdoğan’ın, Başkan olmasını destekliyoruz. Temelde de, BAŞKANLIK SİSTEMİNDE ittifak ediyoruz. Bu ne demek? “Ver başkanlığı, al özerliği” demek değil mi?

***

PKK’nın siyasi uzantıları ve AKP’nin halktan korkarak bir türlü açıklayamadıkları,“ÇÖZÜM SÜRECİ” adı altından yapılan pazarlıklarda, Bölgede kurulmuş olan, ÖZERK, KOMFEDARAL paralel devlete MEŞRUİYET kazandırmak için AKP ve aday adayları, başkanlık sistemine sarılmışlardır..

***

ÇÜNKÜ; Başkanlık sistemi olmadan, yasal olarak, Komfederal ve Özerk yapılar oluşturulamaz. Türkiye mevcut bu parlamenter sistem ve Anayasa ile 12 eyalete bölünürse, halk buna izin vermez. O zaman Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi için bir kılıf bulmak gerekir. İktidarın göz yumması ile Öcalan’ın talebi üzerine, Bölgede kurulmuş, ÖZERK, KOMFEDARAL paralel yapının meşrulaştırılmasına geçişin adı, Başkanlıktır sistemidir. Bu durum yeni değildir.“OSLO’da yapılan müzakerelerde, %95 yapılan pazarlığın sonucudur. Ancak, bugüne kadar halkı hazmettirmeye muvaffak olunamamıştır. Çünkü, Yapılan anketlerde halkımızın %74’ü başkanlığı istemiyor.

***

Yine, sızdırılan İmralı tutanaklarında ÖCALAN, “Taleplerim gerçekleşmezse, 500 bin kişilik halk savaşı olur” demektedir. Bu tehdide karşı AKP, Yasama, yürütme ve yargıyı kendi uhdesinde toplayarak, ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale getirip, bakın mevcut Parlamenter Sistem çalışmıyor tıkandı diye şikâyetlere başlamıştır. Çünkü başkanlık Sistemine geçilmeden, Öcalan’ın taleplerini yerine getirmek mevcut sistemle imkânsızdır.

***

13 Senedir, eğitimde, ulaşımda, ekonomide, sağlıkta çağ atladık diye meydanlarda nutuk atan AKP, bugün ülkeyi getirdiği durumdan kendisi şikayet etmektedir. NEDEN? Çünkü, “Başkanlık Sistemi, Sayın Erdoğan’ın olmazsa olmazıdır. *** Amerika Birleşik Devletleri, 48 tane devletin (eyaletin) birleşmesi ile oluşan bir devlettir. Ayrışarak değil birleşerek kurulmuştur. Biz ise; Eyaletlere ayrışarak, başkanlık sistemine geçemeye çalışıyoruz.. Ayrışmak demek, zaten bölünmek demektir. Osmanlı Devleti, “Beyliklerin Birleştirilmesi ile kurulmuştur.” Ayrışması ile değil.

***

ABD’nin dışında, diğer ülkelerde uygulanan başkanlık sistemlerinde, istikrarlı bir demokrasinin olduğu daha görülmemiştir. AKP neden Meksika tipi, başkanlığa sarılmak istiyor? ÇÜNKÜ; Yasama, Yürütme ve yargı bu ülkede, tek kişinin elinde ve iki dudağının arasındadır. Bu durumda otoriter rejimdir.

***

DÜNYANIN ÜNLÜ SİYASAL bilimcilerinden Fired Giggs, “ Başkanlık sistemine geçmeye çalışan hemen hemen her ülkede bu sistem, otoriter rejime dönüşmüştür” demektedir. EVET, Yasama, yürütme ve yargıyı kendi uhdesinde bulunduran tek adam sisteminin adı sizce, DİKTATÖRLÜK değil de nedir?

ALİ SARAÇ

Editör: TE Bilisim