Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Yunanistan’da yakalanan kaçakların iadesi için bu ülke makamlarının gösterdiği çabanın, suç örgütleri için de gösterilmesi gerektiğini söyledi.

        Yasa dışı göçün önlenmesi için Edirne ve Yunanistan’da aylık toplantılar düzenlendiğini belirten Cemil Ceylan, bu konuda iyi giden bir işbirliğinin bulunduğunu kaydetti.

        Göçmen kaçakçılığının önlenmesi için güvenlik güçlerinin fedakarca çalıştığını anlatan Emniyet Müdürü, Yunan meslektaşlarının yakaladıkları kaçakları Edirne’deki Geri Gönderme Merkezi’ne alınması için kendileriyle hemen irtibata geçtiklerini belirtti.

        Yunanistan'ın aynı hassasiyeti suç örgütü mensuplarının iadesi için göstermesini isteyen Ceylan, bu konuda Yunan meslektaşlarına sitemde bulundu. Göçmen Kaçakçılığı ile ilgili polisin verdiği mücadeleye değinen Ceylan, bu yıl yaptıkları operasyonlarda göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 64 kişinin yakalandığını, 19 kişinin firari olarak arandığını ve bu kişilerden 19’un ise tutuklandığını açıkladı.

        İldeki 2012 yılı asayiş olaylarını da değerlendiren Ceylan, şahsa ve mala karşı 7 bin 286 olay meydana geldiğini, 3 bin 579 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ifade etti. Bir yıllık süre içerisinde 871 kişinin gözaltına alındığını bu kişilerden 179 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini dile getiren Ceylan, 230 kişinin gözaltında kalmadan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığını belirtti.

        Cinsel saldırı olayından dolayı 7 tahkikat yapıldığını bunun sonucunda 1 kişinin tutuklandığını vurgulayan Ceylan, çocuğun cinsel istismarından 18, cinsel tacizden 1, fuhşa teşvik ve insan ticareti yapmaktan 3 kişi, çocuk pornografisinden de bir kişi tutuklandığını hatırlattı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi'nin gümrük kaçakçılığı olaylarına karşı yaptığı operasyonların sayısında bir önceki yıla göre 50'ye yakın artış olduğunu dikkat çeken Ceylan, “Emtia, sigara, makaron, alkollü içki kaçakçılığına karşı KOM Şube ekipleri, 134 operasyonda başarılı işler çıkarmıştır. Operasyonlarda gümrük kaçağı cep telefonundan, altına, parfümden, sigaraya, makarondan içkiye el konulmuştur. Göçmen kaçakçılığı suçundan 19, sahtecilikten 9, uyuşturucu madde ticareti suçundan 72, tarihi eser kaçakçılığından 1, rüşvetten 2, ihaleye fesat karıştırmaktan 3, dolandırıcılıktan 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.'' bilgisini aktardı.
Editör: TE Bilisim