Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen gruplar sabah erken saatlerde Şişli ve Beşiktaş'ta toplanmaya başladı. Valiliğin izin vermediği kutlamalar için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yayaların da geçişine izin verilmeyen meydana, sadece görevliler ve basın mensupları alınıyor.

Bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı'nda, çok sayıda polis görev yapıyor. Çevredeki bazı yüksek binaların çatılarına da polis ekipleri konuşlandırıldı. Bölgede, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve ambulans bekletiliyor. 

İLK GAZ BEŞİKTAŞ'TA
Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasıyla birlikte, bugün sabah erken saatlerde Taksim’e çıkmak için toplanan gruba polis, ilk Beşiktaş’ta biber gazıyla müdahale etti. Sabahın erken saatlerinde yerini almaya başlayan çevik kuvvet, Taksim’e çıkan bütün yollar üst düzey güvenlik önlemleri altına aldı. Taksim’e geçit vermeyen polis, Beşiktaş’ta toplanan ve buradan Taksim’e yürümek isteyen 15-20 kişilik gruba da müdahale etti ve en ufak bir toplanmaya dahi izin vermedi. Çevik kuvvet ekipleri müdahalenin ardından tazyikli su için de toplumsal müdahale aracını getirdi. Atılan biber gazı Beşiktaş’ı duman bulutuna çevirirken, yoğun dumandan sadece 1 Mayıs’ı kutlamaya çalışan emekçiler değil, aynı zamanda çevredeki vatandaşlar da etkilendi. gazeteport

TAKSİM'DE GERGİN
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde polisin müdahalesi Taksim'de de sürüyor. Taksim’e çıkmayan isteyen gruba saat 07.45 civarında biber gazı ile müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, tekrar toplanmaya başlayan grupların üzerine bu defa tazyikli su sıktı. Polise tepki gösteren gruplar, kaldırım taşlarını söktü.1 Mayıs marşının çalındığı Beşiktaş’ta çevik kuvvet, tazyikli suyun ardından bir biber gazı daha attı. Öte yandan polisin attığı biber gazından etkilenen bir DHA kameramanı hastaneye götürüldü. Diğer taraftan Unkapanı ve Galata Köprüleri de geçişlere kapatıldı. Polis ve gruplar arasında yaşanan gerginlik sürüyor.

DİSK TAKSİM'E YÜRÜYOR
Bu arada Şişli'deki DİSK Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, Halaskargazi Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı.

Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan ve sloganlar atan grubun önünde, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve sendika başkanları yer alıyor.

Yürüyüşe katılanlar, ellerinde "Devrimci hareket", "İnadına sendika, inadına DİSK", "Biz kazandık, kararı biz veririz", "Taksim 1 Mayıs alanıdır", "Yine yasak yine biz" yazılı pankartlar taşıdı. 
gazeteport

Beşiktaş’ta ara sokaklarda eylemlerine devam eden grupları yönlendirenler, eylemcilerden sapan için taş kırmaları talimatı verdi. Beşiktaş ara sokaklarda grupların eylemleri devam ediyor. Taraftar atkıları bulunan gruplar ile çeşitli sol...

Beşiktaş’ta ara sokaklarda eylemlerine devam eden grupları yönlendirenler, eylemcilerden sapan için taş kırmaları talimatı verdi. 

Beşiktaş ara sokaklarda grupların eylemleri devam ediyor. Taraftar atkıları bulunan gruplar ile çeşitli sol gruplar zaman zaman Barbaros Bulvarı’na çıkmaya çalışıyor. Grupların her girişimine polis gaz ve tazyikli suyla müdahale ediyor. Müdahale üzerine gruplar ara sokaklarda kaçışıyor. 

Bu arada eylemciler, kaldırım taşlarını kırarak polise attı. Sapanlarla da taş atan eylecileri bazı kişiler yönlendirdi. Megafonlarla grubu yönlendirenler, elinde taş olanların öne doğru ilerlemesini istedi. Yönlendiren kişiler, sapanlar için de taş kırmaları talimatı verdi. 


Dolapdere savaş alanına döndü


Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen izinsiz göstereciler Dolapdre'yi savaş alanına çevirdi. Maskeli grup, polise taş, bilye ve molotoflarla saldırdı. Eylemciler, akaryakıt istasyonları ve işyerlerine de molotof attı.

Polisin gruba müdahalesi devam ediyor. Çok sayıda gözaltı var.


Editör: TE Bilisim