Türkiye’nin Afrin’i terör örgütlerine temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinden sonra hava sahasının açılmasıyla devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu ile ilerleyişine devam ederken teker teker ele geçirilen Afrin’deki terör mevzileri ve tünelleri dikkat çekiyor.

 

Afrin’de betondan inşa edilen yaklaşık 90 santimetre kalınlığında, 1,5 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğindeki tünelde televizyon dahi bulunurken teröristler kum ve taşlarla kapladıkları bu yapılar sayesinde olası hava harekatlarından korunmaya, buralardan Mehmetçik’e saldırmaya çalışıyordu. Farklı bölümlerden oluşan 300 metre uzunluğundaki tünelde gözetleme ve saldırı için küçük koruganlar bulunuyor. Tünelin belli bölümleri kum torbalarıyla güçlendirilmiş mevzilere açılıyor. Aydınlatmanın çekilen elektriğe bağlı lambalarla sağlandığı tünelde havalandırma bölümleri görülüyor. Tünelde teröristlerce mutfak olarak kullanılan bir alan yer alırken bir başka bölümde ise uydu yayınlarının izlenebildiği televizyon bulunuyor. Diğer yandan, TSK’nın teröristlerden aldığı bir köyde terör örgütünün silahlı eğitimleri için hazırlanmış alanın yanı sıra Türkiye tarafına bakan gözetleme kuleleri ile betonla güçlendirilmiş mevziler ve örgütün kullandığı bazı silahlar dikkatlerden kaçmadı.

Afrin dağlarındaki betonarme köstebek yuvalarının hedefini ve Afrin’i tarihi önemini Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, TÜRKSAM için değerlendirdi.

 

"Jeopolitik Hedefleri Olan Jeostratejik Bir Tahkimattır"

 

Afrin dağlarındaki tahkimatın anlamı ve Afrin/Katme Meydan Muharebesi:

 

Afrin karasalında yıllardır inşa edilen, yakın tarihte bir benzeri görülmeyen, yaklaşık 2 bin km2'lik dağlık alanı, tam anlamıyla "betonarme karkas bir köstebek yuvasına" çeviren YPG/PKK'nın tek amacı TSK'yı Afrin dağlarında ya da karasalında durdurmak, engellemek, geciktirmek, kanalize etmek değildir."

 

Yüzlerce kilometrelik yatay-düşey ve eğik bir ağ üzerinde, arazi yapısına bağlı olmak üzere "kimi yerde bağımsız direnek noktaları şeklinde" ve derinlik üreten kademe anlayışıyla inşa edilen;

- Tüneller,

- Menfezler,

- Dehlizler,

- İrtibat hendekleri,

- Keşif ve gözetleme kuleleri,

- Koruganlar, barınaklar, sığınaklar, depolar,

- Ateş üsleri,

- Gözlem ve dinleme noktaları,

- Gizlenme-bekleme ve dinlenme alanları,

- Asıl-yedek ve değiştirme mevzileri,

- Mazgallar, burçlar ve barbakanlardan oluşan bu tahkimata…

Yüz milyonlarca dolar, sadece Afrin’i korumak için harcanmamıştır.

 

“Temel Amaç: Anadolu ve Orta Doğu Bağlantısını Koparmak”

 

Bu denli konsantre tahkimatın temel nedeni:

Anadolu'nun Orta Doğu'ya yapacağı olası etkileri engellemek, kanalize etmek, geciktirmek, diğer alanlardan yapılacak olası harekatları ve derinlikte hareketleri geriden ve yanlardan vurmak-baskılamak ve domine etmektir.

Bu yönüyle Afrin dağlarındaki tahkimat, operasyonel bir tahkimat değildir:

- Anadolu'nun bağını Orta Doğu’yla, Orta Doğu'nun bağını da Anadolu’yla kesmek,

- Her iki alanı birbirine karşı domine etmek,

- Pozisyonlara, konjonktüre ve güç dengelerine bağlı olarak karşıt alanları etkilemek üzere…

Çok usta bir akıl tarafından YPG/PKK'ya inşa ettirilmiş (!) jeopolitik hedefleri olan jeostratejik bir tahkimattır.

 

Bu, Türkiye'nin kime, neye ve kimlere karşı mücadele ettiğine dair temel bir ispattır.

 

“Cudi Dağı’ndan En Az 5 Kat Büyüklüğündeki Bir Alanda Köstebek Yuvaları İnşa Edilmiştir”

 

Bu tahkimatın büyüklüğünü anlamak için;

Afrin dağlarında ve kırsal karasalda; "ana yükselti ekseninde Kelhagur, Zerika, Zivika, 9 başlı Zehirlidağ, 1939 RT, Nuh Peygamber, Büyükdağ, Kursi T, 2.102 RT gibi 9 ana blok ve yan yükseltilerinde Meşe Dağı-Kurt dağı, Dijivar, Dinozor sırtları ve Büyükdağ gibi en az 15 büyük, yüzlerce irili ufaklı yükselti barındıran 300 km2'lik Cudi Dağı’ndan en az 5 kat büyüklüğündeki bir alanda betonarme karkas tahkimat (köstebek yuvaları) inşa edilmiştir.

 

Bunun üstüne, başta Afrin olmak üzere, pek çok meskûn mahalde de meskun mahallere özgü tahkimat, silah ve terörist yığınağı, EYP / GEYP / bubi tuzak ve mayınlar, zırhlı birlikler için ölüm bölgeleri, zırhlı unsurların yaklaşma mihver ve istikametlerine tank ve mayın kuşak ve kademeleri hazırlanmıştır. Arazideki binlerce EYP / GEYP / bubi tuzak ve mayın ise işin cabasıdır. Benzer oluşumlar dağlık sadece dağlık alanlarda ve meskun mahallerde değil, görece yayvan yükseltilerde, zeytinlik, fıstıklık ve diğer alanlarda da mevcuttur.

 

Afrin: “1. Dünya Savaşı’nın Son Meydan Muharebesi’nin Yapıldığı Alan”

 

Afrin tarihi anlamı;

Afrin karasalı 1. Dünya Savaşı’nın son meydan muharebesinin yapıldığı alandır.

Mustafa Kemal Paşa (Atatürk) komutasındaki 7. Ordu Birlikleri 26 Ekim 1918'de yaptıkları Katme (Katma-Qatmah) Meydan Muharebesi'nde emperyalistleri, Afrin karasalında bozguna uğratmış, 30 Ekim Mondros Ateşkes Muharebesi öncesi emperyalistlerin “niyet ve maksatları” Toros geçitlerini kullanarak Anadolu'ya sızmaları ve müzakerelerin buna bağlı şekillenmesini buradan engellemişlerdir.

Mustafa Kemal Paşa bu zaferden sonra; "Bir hat tespit ettim ve sınırladım. Kuvvetlerime emir ettim ki; düşman bu hattın ilerisine geçmeyecek" demiştir.

Tam da dediği gibi de olmuştur.

 

O gün emperyalizmin uşağı konuşan putlara (şeyhlere) iman edip topraklarını dönemin vekaletlerine kaptıran bölge insanı, bugün yine emperyalizmin vekili bir terör örgütünün (YPG/PKK'nın) gasp ettiği topraklarını kurtarmak için Türk milleti ve Mehmetçikle beraber hareket etmeye başlamıştır.

Ne diyelim? Bu akıl hepsinin başına!

 

“Menbiç Köstek Yuvasına Çevrilmeye Başlandı”

 

Unutmadan…

YPG/PKK adındaki terör örgütü, benzer bir tahkimat için Menbiç'i de köstebek yuvasına çevirmeye başlamıştır.

 

 

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
http://www.turksam.org/tr/haberin-yorumu-detay/1722-afrin-daglarinda-ypg-pkk-ya-insa-ettirilmis-betonarme-kostebek-yuvalari


Editör: TE Bilisim