İmralı ile sürdürülen yeni süreçte BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün bu hafta terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmesi bekleniyordu. Ancak Ahmet Türk’ün hükümetten veto yediği için İmralı’ya gitmesine izin verilmediği ileri sürüldü.

Ahmet Türk yerine başka bir ismin İmralı’ya giderek terörist başı ile görüşebileceği kaydedildi.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

BAKANLIKTAN İZİN ÇIKMADI

Ahmet Türk’ün Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadının cenaze töreninde söylediği sözler ve devam eden hava operasyonları nedeniyle Başbakan Erdoğan’ı eleştirmesinin hükümetten veto yemesinde etkili olduğu iddia edildi. Bugün gerçekleşmesi planlanan İmralı görüşmesine Adalet Bakanlığı’ndan izin çıkmadığı bildirildi.

BAŞBAKAN AHMET TÜRK’Ü ELEŞTİRMİŞTİ

Başbakan Erdoğan AK Parti haftalık grup toplantısında bu rahatsızlığını şöyle dile getirdi: “Bize gelip konuşuyorlar, ‘gelin’ diyoruz, kendilerini adaya gönderiyoruz. Samimiyetle söylüyorum, biz buradan gönderiyoruz. Sen oradan döndükten sonra zehir zemberek açıklama yaparsan olmaz. Seni oraya gönderen Başbakan için Kürt kardeşlerime ‘Bu Başbakan bomba yağdırıyor’ dersen bu olmaz” ifadelerini kullanmıştı.

AHMET TÜRK’TEN YANIT GECİKMEDİ

Ahmet Türk ise Başbakan Erdoğan’a verdiği yanıtta “Bir yerde barış arayışları olurken diğer tarafta bombaları yağdırması toplumda bir güvensizliğin gelişmesine neden. 50 uçakla, hiçbir şey yokken oraya gitmek farklı olarak algılanıyor toplumda. Bunu barış sürecinin güvensizliğini arttıracak bir davranış olarak nitelendirdim. Bu konuda da düşüncelerimi açıkladım” dedi.

Editör: TE Bilisim