Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
AKP SEÇMENİNDE MHP'YE İKİ FARKLI BAKIŞ!
Sabri Şenel

İki bakış var birisi MHP ve sayın genel başkanımızı yere göğe sığdıramayan ama asla MHP ye oy vermek istemediğini ısrar ve inatla söyleyenlerdir.
Bu kesim, MHP yi %10 civarında bir oy bandına layık gören stepne ve sıkışınca "nerede bu ülkücúler?" diyen bir kesimdir. Bol bol seçim mağlubiyetlerinden kurtulamayan, sırtını minderden kaldıramayan ve AKP ye sürekli yerel-genel her seçimde balkon konuşması yaptırmaktan mutlu olanlardır. Ülkücüleri hüngür hüngür aglatıp kahrettiren, sanki seçim kazanmak imkansızmış gibi iktidar kaf dağının arkasında diyenlerdir. Bu görüş ve tavır sahipleri için bu kaçınılmaz kaderdir. Bu azmettirici siyasi fırıldaklar için Ülkücüler onların sanki zafer kırbacıdır.
Bir kesim AKP seçmeni de var ki, MHP deki değişimi umut ve hayal olarak arzu eden, yeminle bu durumda oy vereceğini söyleyenlerdir. Şartlar bu değişimi kaf dağının arkasına sürmüş ve böyle olunca da, ister istemez MHP iktidarı umudu da kaf dağının arkasında sürgüne gönderilmiştir.
Meydanlar demokrasi talebi ile ayağa kalktı ama parti tabanları için tek kişilik ülke ve parti yönetimleri yüzünden dünya Türkiye ile alay ediyor.
Medya başta her kesimde var olan deve kuşları gibi, kafalarını kuma gömerek arada sırada kafalarını kumdan çıkararak demokrasi baykuşu gibi ötmeye devam ediyorlar. Yazık, Afrika ülkeleri ve az gelişmiş ülkeler darbeler ile sarsılıyor. Demokrasi kültürünün icselleştirildiği hiç bir ileri demokratik ülkede darbe olur mu?
İşte ülkenin acınacak, kahreden hali budur. Antidemokratik totaliter anlayışlar, cehalet, takiyye ve din istismarı, güç savaşları, kaos, kargaşa ve darbe teşebbüslerinin iklimini oluşturan çıkmaz sokaklardır. Bu iklim adalet siyasi ahlak milli irade ortak akıl ve siyaset bilimi ile ıslah edilmedikçe daha çok gözyaşları içinde acılara boğuluruz.




Editör: TE Bilisim