Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Çözülme sürecinde PKK'nın silah bırakıp sınır dışına çekilmesi için terörist başı Abdullah Öcalan'ın ve BDP'nin sık sık dile getirdiği Meclis güvencesi talebi için TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten açıklama geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hükümet'in çözüm sürecinde yasal düzenlemeye ihtiyaç duyması halinde gereğini yapacağını belirterek, ''Ama biri ihtiyaç duyuyor diye bir başkası ihtiyaç duymuyor olabilir'' dedi.

Çiçek, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde(TODAİE) düzenlenen II. Kamu Etiği Kongresi'nin açılışına gelirken basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çözülme süreci kapsamında yasal bir düzenleme talebinin olduğunun hatırlatılması ve nasıl bir düzenleme yapılabileceğinin sorulması üzerine Çiçek, süreçle ilgili bütün görüşmelerin Hükümet tarafından yürütüldüğünü belirtti.

GEREĞİ YAPILIR 

TBMM Başkanı Çiçek, şunları kaydetti:

''Bu işlerin muhatabı Hükümet. Bir ihtiyaç duyuyor mu duymuyor mu, nasıl bir planlama yapıyor, onu bilmiyorum. Bilmediğim konuyla ilgili de 'Şuna ihtiyaç var, buna ihtiyaç yoktur' tarzındaki bir değerlendirme yapmam doğru da uygun da olmaz. Bir ihtiyaç duyarsa elbette Hükümet, bunun gereği neyse onu yapar. Ona bakmak lazım. Ama biri ihtiyaç duyuyor diye bir başkası ihtiyaç duymuyor olabilir. Onun için birinin lafını alıp ötekine, ötekininkini bana getirirseniz bu işin içinden çıkamayız.''

Bu soruların işin doğrudan muhatabı olan Hükümet'e, Hükümet'ten de sadece bu işle yetkili olanlara sorulması halinde sürecin daha sağlıklı yürüyeceğini belirten Çiçek, aksi halde kafa karışıklıkları olabileceğini ifade etti. Açıklamaların bilgiye göre değil tahminlere göre yapıldığına dikkati çeken Çiçek, sürecin bilgiyle yürütülmesi gerektiğini, bu işi bilenlerin sayısının da sınırlı olduğunu vurguladı.

Muhalefet partilerinin Akil Adamlar Komisyonu ile ilgili itirazlarının anımsatılması üzerine de Çiçek, bu konuyu da aynı çerçevede değerlendirmek gerektiğini söyledi.

PKK'NIN YAPTIĞI KAHPELİKLER UNUTULMAMALI FOTO GALERİ

Editör: TE Bilisim